Ertuğrul Özkök

Ertuğrul Özkök 4 Ağustos 1947'de İzmir'de doğdu.Aslen Bulgaristan'ınlu olan ailesi mübadele sonrası İzmir'e göç etmiş. İzmir Namık Kemal Lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksekokulu'nda okuyan Özkök, bir yıl TRT'de muhabir olarak çalıştıktan sonra öğretim hayatına Fransa'da İletişim Bilimleri'nde doktora yaparak devam etti.

Hacettepe Üniversitesi'nde 1986 yılına kadar öğretim üyesi görevini üstlendikten sonra, Hürriyet Gazetesi'nde çalışmaya başladı. Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni olarak 20 yıl görev yaptıktan sonra bu görevi 29 Aralık 2009 tarihinde bırakmıştır. Emin Çölaşan, Ertuğrul Özkök hakkında son kitabında (Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi) birlikte yaşadıkları bazı anıları anlatmıştır. Kendisi TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.

Öğrencilik yıllarında sosyalist görüşlere sahip olduğunu ifade eden Özkök, Özal'dan etkilenmesiyle birlikte liberalizme yöneldi.Eserleri

Sanat, İletişim ve İktidar (1977)
İletişim Kuramları Açısından, Kitlelerin Çözülüşü (1985)
Elveda Başkaldırı (1987)
Stalin Baroku (1989)
Artakalan Zamanda (1997)
Tuhaf (2010)
Yedi Büyük Günah (2012)
kırk7 (2013)
Bir Beyaz Türk'ün Hafıza Defteri (2014)

Sabancı çiftini Sağlık Bakanlığı kurtardı övgüler Aydın Doğan'a gitti
Yüreklerin kanadığı bir Türkiye gündeminde bakın ne yazdı? Ertuğrul Özkök’ten “Erdoğan” itirafı
Hukukçu Şen’den Rasim Ozan’a: Hesabını vereceksiniz Reha Muhtar'ın Ertuğrul Özkök'ü hedef aldığı paylaşım medya dünyasında yeni bir tartışma başlatacak Ertuğrul Özkök'ten skandal PKK çıkışı! Bakan Soylu sert tepki gösterdi Sedat Peker'in prim iddiasına Ertuğrul Özkök'ten yanıt: '75 yıllık hayatımda sadece...' Miçotakis'in ABD'deki skandal konuşmasına Ertuğrul Özkök'ten destek: "Seviyeli ve yumuşak" dedi Ahmet Şık İmamoğlu'nu parlatmaya çalışırken skandal açıklamalara imza attı Fatih Altaylı ve Özkök fena kapıştı: 'Belli ki, hala ders almamışsın' İmamoğlu ilk kez bize söyledi, bilin ki aday olacak İş insanı Mehmet Cengiz, hakkındaki tüm iddialara yanıt verdi! Aydınlık yazarı Yakınca, Ertuğrul Özkök'e yüklendi, 'kültür emperyalizmi' paylaşımları yaptı İmamoğlu "MOBESE" dedi, Özkök devleti "paparazzi" ilan etti Ertuğrul Özkök: TOGG dünya önüne kumarhaneler şehrinde çıkacak! Hürriyet'ten kovulan Ertuğrul Özkök geneleve düştü! Ertuğrul Özkök: Çok rahatlıkla dansözlük yaptım diyebiliyorum, gocunacak bir şey değil Ertuğrul Özkök'ten çarpıcı itiraf: Çok rahatlıkla dansözlük yaptım diyebiliyorum Ertuğrul Özkök TV'de magazin programı sunacak! Ertuğrul Özkök yeni medya kurmak için kolları sıvadı... Doğan Ailesi muhalif gazetecileri Almanya'ya topladı! Ertuğrul Özkök'ün halayı tutmadı, şimdi zeybek deniyor! Ertuğrul Özkök'ün tazminatı 6 milyon TL! Çete toplanıyor! Zafer Mutlu, Mehmet Yılmaz ve Ertuğrul Özkök... Ertuğrul Özkök gitti, kutlama başladı! Ertuğrul Özkök Milliyet'in dümenine mi geçecek? Ertuğrul Özkök Hürriyet'ten ayrıldı! Ertuğrul Özkök'ten Diyarbakır itirafı... Ertuğrul Özkök o halayda korona oldu! Ahmet Güneştekin'in "Hafıza Odası" sergisine saldırı!