Tüketici hakem heyeti başvuru nasıl yapılır?

Tüketici hakem heyeti başvuru nasıl yapılır? Tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacını güden tüketici hakem heyeti başvuruları E-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tüketici hakem heyeti başvuru işlemleri online olarak gerçekleştiriliyor. Tüketici hakem heyeti nedir? Tüketici hakem heyetine başvuru nasıl yapılır?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren tüketici hakem heyetine vatandaşlar tarafından yoğun bir ilgi bulunmakta. Tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla görevini sürdüren tüketici hakem heyetine nereden ve nasıl başvuru yapıldığı merak ediliyor.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Tüketici hakem heyetine başvurular ücretsiz olarak yapılmaktadır. E-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilen başvurularda tüketici aleyhine karar çıkması durumunda, tebligat ve bilirkişi ücretleri Bakanlık tarafından karşılanarak, tüketicilere hak arama konusunda herhangi bir mali yük getirilmiyor.

Tüketici hakem heyetine başvuru yapabilmek adına öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak, Tüketici Hakem Heyetlerine Başvuru İşlemi üzerinden kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ NEDİR?

Tüketicinin ayıplı bir mal ya da hizmet almak gibi mağdur olduğu zamanlarda firma ile bu sorunu çözemediği durumlarda tüketici hakem heyeti devreye giriyor.

E-DEVLET TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

Tüketici hakem heyeti başvuru nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Tüketici hakem heyeti
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.