Koç Holding’den Yapı Kredi’nin satışı ile ilgili jet açıklama

Borsa İstanbul’da bu sabah ajanslara düşen Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. hisselerinin bir kısmının satışı haberleri sonrası Koç Holding’den açıklama geldi! Haber sonrası Yapı Kredi hisseleri tavan olmuş ve bankacılık ile holding hisselerinde ciddi yükselişler görülmüştü. Koç Holding A.Ş. (KCHOL) tarafından 21 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Medyada çıkan haberler hakkında açıklama hakkında açıklama yapıldı. İşte detaylar...

Açıklamada Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklık Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’de (YKB) sahip olunan payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıktığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır.”

Koç Holding’den Yapı Kredi’nin satışı ile ilgili jet açıklama

Basın-yayın organlarında, bağlı ortaklığımız Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.’de (YKB) sahip olduğumuz payların satışına yönelik görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair haberler çıkmıştır. Bilindiği üzere holding şirketi olarak portföyümüz ile ilgili gündeme gelebilecek alternatiflerin değerlendirilmesine yönelik olarak, ilgili taraflarla görüşmeler yapılabilmektedir. Medyaya yansıyan konuyla ilgili olarak da benzer nitelikte ön görüşmeler devam etmekle birlikte, Sermaye Piyasası Kurulu’nun II-15.1 Özel Durumlar Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte bir gelişme bulunmamaktadır. İşbu açıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular üzerine yapılmıştır.

İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi ekte yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda, Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

 

Koç Holding’den Yapı Kredi’nin satışı ile ilgili jet açıklama ile ilgili etiketler ekonomi Koç Holding Yapı Kredi Bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.