Schengen vize ücretlerine büyük zam

Geçen yıl Türk vatandaşlarının 84 milyon Euro para ödediği Schengen vizesine devasa zam yapıldı. Vize taleplerinde yüksek oranda ret yanıtı veren Avrupa Birliği, bir de üzerine zam kararı aldı. Son 10 yılda yaklaşık 500 milyon Euro vize parası ödendi. Şimdi vize ücretlerine yüzde 12 oranında zam geldi. İşte detaylar...

Avrupa Serbest Ticaret Birliği ve Avrupa Birliği üyelerini içeren bölgeye Schengen adı veriliyor. Slovenya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Komisyonu (AB Komisyonu), vize yenileme ücretlerini 90 Euro'ya çıkardığını duyurdu.

Schengen vize ücretlerine büyük zam

45 EURO'YA ÇIKTI

6-12 yaş arası çocuklar için vize ücreti ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükseltildi.
AB Komisyonu ayrıca, üye ülkelerden sınır dışı edilen kişilerin "geri kabulünü kabul etme konusunda yetersiz işbirliği" gösteren ülkeler için vize ücretini de 135/180 Euro'ya yükseltti.

YENİ TARİFE 11 HAZİRAN’DA DEVREDE

Avrupa Birliği Komisyonu'nun 2 Şubat'ta duyurduğu vize ücreti zammı, resmi kararın bu hafta sonu açıklanmasıyla netleşmesi bekleniyor. Yeni tarife ise 11 Haziran'da yürürlüğe girecek.

Schengen vize ücretleri her üç yılda bir artırılıyor. En son 2020 yılında 60 Euro’dan 80’e çıkarılmıştı. Avrupa Komisyonu, 2 Şubat'ta başvuru ücretlerinde yeni bir artış olacağını açıkladı.

Verilere göre, 2023 yılında yapılan vize başvuruları, 2022 yılına kıyasla yüzde 36 oranında artış gösterdi.

Schengen vize ücretlerine büyük zam ile ilgili etiketler ekonomi Schengen Vizesi Vize işlemleri Vize zam
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.