İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev yaptı?

Turhan Çömez, günümüzde birçok sosyal medya kullanıcısının ilgiyle takip ettiği bir isim haline geldi. Özellikle İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı olarak ön plana çıkan Çömez'in yaşamı ve kariyeri hakkında merak edilen bilgiler yoğun bir şekilde arama motorlarında araştırılıyor. Peki, İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı olan Turhan Çömez kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev yaptı? İşte, Turhan Çömez'in hayatı ve siyasi kariyeri...

Turhan Çömez, günümüzde birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından ilgiyle takip edilen bir şahsiyet haline gelmiştir. Özellikle İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı olarak öne çıkan Çömez'in yaşamı ve kariyeriyle ilgili merak edilen bilgiler, internet kullanıcıları tarafından yoğun bir şekilde arama motorlarında araştırılmaktadır. Peki, İYİ Parti'nin Balıkesir Belediye Başkan adayı olan Turhan Çömez kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev yaptı? İşte, Turhan Çömez'in yaşamı ve siyasi kariyerine dair detaylar...

İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev yaptı?

TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR?

Turhan Çömez, 22 Ekim 1965 doğumlu bir Türk doktor ve siyasetçi olarak bilinir. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Çömez, kariyerine Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda Koruyucu ve Halk Sağlığı Hekimliği, Bandırma Devlet Hastanesi'nde Acil Birim Hekimliği, Vakıf Gureba Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanlığı yaparak başlamıştır.

AK Parti'de bir dönem Balıkesir milletvekili olarak görev yapan Çömez, Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı görevlerini üstlenmiştir. Evli ve 2 çocuk babası olan Çömez, partisi içerisindeki çıkışlarıyla da dikkat çekmiştir.

AK Parti içerisindeki çıkışları, parti grup toplantısının basına kapalı bölümünde seçim bölgesine kaynak aktarımı ve özelleştirmeye yönelik uygulamalara ilişkin eleştirileriyle öne çıkmıştır. Bu eleştirileri nedeniyle, 28 Şubat 2008 tarihinde disiplin kuruluna sevk edilen Çömez, partiden ihraç edilmiştir.

Ardından Ankara Enstitüsü adlı siyaset üstü düşünce kurumunu oluşturan Turhan Çömez, bu alandaki çalışmalarına devam etmektedir. Ancak, 1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılmış, ancak İngiltere'de dil eğitimi gördüğü için yakalanamamıştır. İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulunan Çömez, 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü almış ve tıp fakültesinde sınavları geçerek hekimlik diploması almıştır. Basildon and Thurrock Üniversite Hastanesi'nde doktorluk yapmış ve ülkenin en başarılı 40 göçmeni arasında gösterilmiştir.

2019 yılında Ergenekon davasında beraat eden Turhan Çömez, 12 yıl sonra Türkiye'ye dönmüştür. 12 Ekim 2022'de İYİ Parti'ye katılan Çömez, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimde 28. Dönem Balıkesir milletvekili olarak seçilmiştir. 

İYİ Parti Balıkesir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, nerelerde görev yaptı? ile ilgili etiketler Turhan Çömez İYİ Parti
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.