Turhan Çömez Haberleri

Turhan Çömez, 22 Ekim 1965 doğumlu bir Türk doktor ve siyasetçidir. İstanbul Tıp Fakültesi mezunu olan Çömez, kariyerine sağlık alanında başlamış ve çeşitli sağlık kurumlarında görev yapmıştır, bu arada Genel Cerrahi Uzmanlığı da yapmıştır.

Siyasi kariyerine AK Parti içerisinde başlamış ve 22. Dönemde Balıkesir milletvekili olarak seçilmiştir. Ayrıca AK Parti içinde Genel Başkan Özel Kalem Müdürlüğü ve Danışmanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Ancak, parti içindeki çıkışları ve eleştirileri nedeniyle 28 Şubat 2008'de AK Parti'den ihraç edilmiştir.

Daha sonra Ankara Enstitüsü adlı siyaset üstü düşünce kurumunu kurmuş ve çalışmalarına bu kurumda devam etmiştir. Ayrıca, Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılmış ve İngiltere'de siyasi sığınma talebinde bulunmuş, bu başvurusu kabul edilmiştir. İngiltere'de tıp eğitimi alarak hekimlik diploması almış ve doktorluk yapmıştır. Çalışmalarıyla İngiltere'de tanınmış ve ödüller kazanmıştır. 2019'da Ergenekon davasında beraat etmesinin ardından Türkiye'ye dönmüştür.

Son olarak, 12 Ekim 2022'de İYİ Parti'ye katılmış ve 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan seçimde 28. Dönem Balıkesir 1. sıra adayı olarak milletvekili seçilmiştir.