Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'ı İstanbul ziyaretinde Tarabya'da karşılayan Feridun Sinirlioğlu'nun kim olduğu merak konusu oldu. Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin uluslararası alandaki önemli temsilcilerinden biri olarak tanınan deneyimli bir diplomat ve devlet adam olarak öne çıkıyor. Peki, Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte, Feridun Sinirlioğlu'nun hayatı ve kariyeri...

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'un İstanbul ziyareti sırasında Tarabya'da karşılanan Feridun Sinirlioğlu'nun kim olduğu merak konusu yarattı. Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin uluslararası alandaki önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen deneyimli bir diplomat ve devlet adamıdır. Peki, Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? Detaylar haberimizde...

Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?

FERİDUN SİNİRLİOĞLU KİMDİR?

Feridun Sinirlioğlu, 30 Ocak 1956 tarihinde Giresun'un Görele ilçesinde dünyaya gelmiştir. Memur bir ailenin çocuğu olarak doğan Sinirlioğlu, eğitim hayatına İstanbul Erkek Lisesi'nde başlamış ve ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden lisans derecesi almıştır. Akademik kariyerine Boğaziçi Üniversitesi'nde devam ederek yüksek lisans ve doktora derecelerini Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamıştır.

FERİDUN SİNİRLİOĞLU HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Diplomatik kariyerine 1982 yılında başlayan Sinirlioğlu, Türkiye'nin çeşitli diplomatik misyonlarında önemli roller üstlenmiştir. Çok Taraflı Kültür İşleri Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak göreve başlamış, daha sonra Lahey ve Beyrut Büyükelçilikleri'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Kariyeri boyunca Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa gibi stratejik bölgelerde görev almış ve önemli sorumluluklar üstlenmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevinin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda Genel Müdür Yardımcısı ve Tel Aviv Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmış ve 2016 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi olarak Birleşmiş Milletler nezdinde görev almıştır.

Evli olan Sinirlioğlu'nun iki çocuğu bulunmaktadır.

Feridun Sinirlioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? ile ilgili etiketler Feridun Sinirlioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.