Ediz Hun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi filmlerde oynadı?

Ediz Hun'un kim olduğu ve hangi filmlerde oynadığı merak konusu haline geldi. Bu bağlamda 'Ediz Hun kim?' veya 'Ediz Hun hangi dizi ve filmlerde oynadı?' soruları arama motorlarında kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Peki, Ediz Hun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi filmlerde oynadı? İşte, Ediz Hun'un hayatı ve kariyeri...

Ediz Hun'un kim olduğu ve hangi yapımlarda yer aldığı giderek daha fazla merak ediliyor. "Ediz Hun kimdir?" veya "Ediz Hun hangi yapımlarda rol aldı?" gibi sorular, internet kullanıcıları tarafından sıkça araştırılıyor. Peki,Ediz Hun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi filmlerde oynadı? İşte, Ediz Hun'un hayatına ve oyunculuk kariyerine dair bazı detaylar..

Ediz Hun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi filmlerde oynadı?

EDİZ HUN KİMDİR?

 

Ediz Hun, 22 Kasım 1940'ta İstanbul'da doğdu. Türk oyuncu ve eski bir milletvekilidir. Avusturya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Almanya'da üniversite eğitimi aldı. Sinema kariyerine 1963'te "Genç Kızlar" filmiyle adım attı. Ancak, 1970'lerin ortalarında erotik filmlerin popüler olduğu dönemde Yeşilçam'da yer almak istemediği için sinemaya ara verdi. Daha sonra Norveç'e giderek biyoloji ve çevre bilimleri üzerine eğitim aldı.

EDİZ HUN NEDEN GÜNDEMDE?

Ediz Hun'un gündeme gelmesinin birkaç nedeni var. Birincisi, uzun süredir kamuoyunun ilgisini çeken bir isim olması ve hayranlarının merakını sürekli canlı tutması. İkincisi, çeşitli dönemlerde siyasette aktif rol alması, Çevre Bakanlığı Müşaviri ve ANAP milletvekilliği gibi görevleri üstlenmesiyle dikkat çekiyor. Son olarak, geniş bir filmografisi ve oyunculuk kariyeriyle sinema dünyasında iz bırakması da onu gündemde tutan faktörlerden biridir.

EDİZ HUN FİLMLERİ NELER? EDİZ HUN HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Ediz Hun'un kariyerinde birçok unutulmaz film bulunmaktadır. İşte bazıları:

  • 2022 Şöhretler Okulu
  • 2017 Arif v 216
  • 2011 Anadolu Kartalları
  • 2010 Çığlık Çığlığa Bir Sevda
  • 1974 100 Lira ile Evlenilmez
  • 1974 Karateci Kız
  • 1973 Ağlıyorum
  • 1972 Sezercik Aslan Parçası
  • 1971 Yarın Ağlayacağım
  • 1970 Ankara Ekspresi
Ediz Hun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu, hangi filmlerde oynadı? ile ilgili etiketler Ediz Hun kimdir?
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Emekli adamı kaçırıp işkence ettiler...

Üsküdar'da 56 yaşındaki emekli M.A. 3 kişi tarafından sokak ortasında dövülerek kaçırıldı, para ve kredi kartları gasp edildi. Dehşet anları saniye saniye kameralara kaydedilirken operasyon sonucu 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. M.A.'nın hastanedeki tedavisi sürüyor.