Bekir Aslan (Basel) kimdir, kaç yaşında, nereli, ne yaptı, neden gündemde, tutuklandı mı, neden tutuklandı?

Sosyal medya fenomeni Bekir Aslan'ın 1 Mayıs'ta Saraçhane'de Taksim'e yürümeye çalışan grupta polis kalkanlarını tekmelediği görüntüler kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. 'Basel' olarak da bilinen bu fenomenin son durumu merak ediliyor. Bu bağlamda 'Basel kim?' veya 'Basel tutuklandı mı?' soruları arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, Bekir Aslan (Basel) kimdir, kaç yaşında, nereli, ne yaptı, neden gündemde, tutuklandı mı, neden tutuklandı? İşte, Basel hakkında merak edilenler...

Sosyal medya fenomeni Bekir Aslan, 1 Mayıs'ta Saraçhane'de Taksim'e doğru yürümeye çalışan bir grup içerisinde polis kalkanlarını tekmelediği görüntülerle geniş kitlelerin dikkatini çekti. Kamuoyunda "Basel" olarak da bilinen bu fenomenin son durumu hakkında çeşitli sorular merak ediliyor. "Basel kim?" veya "Basel tutuklandı mı?" gibi sorular, arama motorlarında sıkça karşılaşılan aramalar arasında yer alıyor. Peki, Bekir Aslan (Basel) kimdir?  Basel kaç yaşında, nereli, ne yaptı ve neden gündemde? Basel tutuklandı mı, neden tutuklandı? İşte, Basel hakkında merak edilenler...

Bekir Aslan (Basel) kimdir, kaç yaşında, nereli, ne yaptı, neden gündemde, tutuklandı mı, neden tutuklandı?

BASEL NE YAPTI, TUTUKLANDI MI?

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkma girişimleri polis müdahalesiyle karşılaşmış, bazı kişiler polise taş ve tekmeyle saldırmıştı. Bu saldırganlardan biri olan sosyal medya fenomeni Bekir Aslan, 'Basel' takma adıyla tanınıyordu ve polis tarafından gözaltına alındı. 

Bekir Aslan, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne yönlendirildi.

İstanbul Valiliği tarafından alınan önlemler kapsamında Taksim Meydanı'na girişler engellenmiş, cadde ve sokaklar demir bariyerlerle kapatılmıştı. Taksim Meydanı'na doğru ilerlemeye çalışan gruplara müdahale edilmiş, 217 kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün 29 kişinin daha gözaltına alındığını duyurdu. Bu 29 kişi arasında dikkat çeken isim ise sosyal medya fenomeni Bekir Aslan oldu. 115 bin takipçisi bulunan Basel, polise tekme atan görüntüleriyle dikkat çekmişti.

BASEL NEDEN TUTUKLANDI?

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı sırasında Saraçhane'de polise saldıran bir grup insanın içinde Bekir Aslan da yer aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylara karışan ve aralarında "Basel" olarak da bilinen Bekir Aslan'ın da bulunduğu 29 kişi, kaçtıkları adreslerde yakalanarak gözaltına alındı. Bu olaylar, Bekir Aslan'ın sosyal medya etkinliklerinden ziyade, kamu düzenini tehdit eden suçlarla ilişkilendiriliyor.

BASEL KİMDİR?

Bekir Aslan, sosyal medya dünyasında "Basel" takma adıyla tanınan bir fenomendir. Farklı platformlarda paylaştığı içeriklerle geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Aslan, genellikle günlük yaşamından kesitler, etkileşimli gönderiler ve sosyal medya içerikleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Bekir Aslan, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından yaptığı tartışmalı sosyal medya paylaşımlarıyla da biliniyordu. Bu paylaşımlar geniş tepkilere neden olmuştu.

BASEL KAÇ YAŞINDA?

Basel kullanıcı adıyla tanınan sosyal medya fenomeni Bekir Aslan'ın kaç yaşında olduğu bilinmiyor.

Bekir Aslan (Basel) kimdir, kaç yaşında, nereli, ne yaptı, neden gündemde, tutuklandı mı, neden tutuklandı? ile ilgili etiketler X (Twitter)
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.