İş dünyasından Barış Göktürk kimdir? Barış Göktürk kaç yaşında, nereli?

Barış Göktürk kimdir? Barış Göktürk'ün hayatı ve kariyeri merak konusu haline geldi. Peki ünlü iş insanı Barış Göktürk kaç yaşında, nereli? Hangi sektörde çalışıyor.

Barış Göktürk kimdir? Uzun yıllardır iş dünyasında aktif olarak yer almakta ve sektördeki deneyimiyle dikkat çekmektedir. Peki kariyeri merak edilen Barış Göktürk hangi sektörde ve kaç yaşnda?

BARIŞ GÖKTÜRK NERELİ?

Barış Göktürk, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO olarak görev yapan bir iş insanıdır. 1982 yılında İstanbul'da doğmuş ve eğitimini Sant Benot Fransız Lisesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra İşletme Ekonomisi alanında lisans eğitimini University of California'da tamamlamış ve bu süreçte UC Economic Forecast bünyesinde Araştırma Asistanı olarak çalışmıştır.

Üniversite yıllarında 6 ekonomi yayınında Asistan Yazar olarak yer almış ve Lisans Eğitimini Onur Öğrencisi olarak tamamlamıştır, aynı zamanda Phi Beta Delta Onur Topluluğu üyesidir.

İş hayatına 2005 yılında Yükselen Çelik'te Satış Uzmanı olarak başlamış ve zamanla Dış Ticaret Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı pozisyonlarında görev almıştır. Şirketi yenilikçi bir modelle dönüştürerek çelik tasarımı, patent ve marka sahibi olma, iç ve dış ticaret yapma, yerelde şubeleşme ve son olarak 2019'da halka açık bir şirket haline getirme başarısı göstermiştir. Yönetiminde, şirketin cirosu 2005-2022 yılları arasında yerel para birimi cinsinden 300 kat, döviz cinsinden ise 70 kat artmıştır. Ayrıca 2013 yılında rakip şirketlerden 'Ramateks Metal' firmasını satın alarak Yükselen Çelik bünyesine katmıştır.

Çelik sektöründe önemli bir isim olan Göktürk, Ar-Ge ve ürün geliştirme faaliyetlerinde etkin rol oynamaktadır. Ayrıca Ulusal Kalıp Üreticiler Birliği (UKUB) ve Savunma Havacılık Kümelenmesi (SAHA) üyesidir. Uluslararası Metal Expo Eurasia Fuarı'nın Yürütme Kurulu Başkanı olarak da görev yapmaktadır. Türkiye'de ve yurtdışında faaliyet gösteren çeşitli şirketlerin kurucu ortağıdır.

BARIŞ GÖKTÜRK MESLEĞİ NE?

Barış Göktürk, Yükselen Çelik'te Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO olarak görev yapan bir iş insanıdır.Barış Göktürk, başarılı bir iş insanı olarak Ekonomist dergisi tarafından Türkiye'nin en başarılı 40 yaş altı 40 iş insanı listesinde yer almış ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi seçilmiştir. Göktürk, şu anda Göktürk Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Metal Expo Yönetim Kurulu Başkanı, Vasıflı Çelik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı ve Göktürkler Çelik Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ayrıca ileri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İş dünyasından Barış Göktürk kimdir? Barış Göktürk kaç yaşında, nereli? ile ilgili etiketler Barış Göktürk
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.