Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, sağlık durumu nasıl?

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Fatma Karanfil'in 4. evre kanserle mücadele ettiği ortaya çıktı. Bu üzücü haber ardından Karanfil'in hayat hikayesini ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, sağlık durumu nasıl? İşte, Fatma Karanfil'in hayatı ve kariyeri...

Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının tanınmış isimlerinden Fatma Karanfil'in 4. evre kanserle mücadele ettiği öğrenildi. Bu üzücü gelişme sonrası Karanfil'in yaşam öyküsü ve kariyerine dair merak artmış durumda. Peki, Fatma Karanfil kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi dizi ile filmlerde rol aldı? Sağlık durumu hakkında neler biliniyor? İşte, Fatma Karanfil'in hayatı ve kariyerine dair detaylar...

Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, sağlık durumu nasıl?

FATMA KARANFİL KİMDİR?

Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952'de Eskişehir'de doğdu. 72 yaşında olan Karanfil, LCC'de eğitim aldıktan sonra 1968 yılında Ses dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak sinemaya adım attı.

1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen ve daha sonra boşanan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra'da tekstil eğitimi aldı. 1984 yılında ikinci kez evlenen Karanfil, göğüs kanseri ile mücadele ettikten sonra 2001 yılında yeniden sahnelere döndü.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden "Keloğlan"da "Fatma" karakterini canlandıran Karanfil, son olarak "Aşk-ı Memnu" dizisindeki "Şayeste" rolüyle hafızalara kazındı.

FATMA KARANFİL'İN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Karanfil'in kanserle mücadelesi tüm sevenlerini üzdü. Fatma Karanfil'in 4. evre kanser olduğu belirtiliyordu. 25 Mayıs'ta entübe edilen oyuncu 72 yaşında hayatını kaybetti.

Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizi ve filmlerde oynadı, sağlık durumu nasıl? ile ilgili etiketler Fatma Karanfil kanser
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.