Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, ne iş yapıyor, kitapları neler?

Türkiye'nin tanınmış yazarlarından biri olan Eylem Tok'un adı, Eyüpsultan'da meydana gelen kazada Oğuz Murat Acı'nın ölümüne neden olan oğlunu Mısır'a kaçırdığı olayla sarsıldı. İktisat ve psikoloji eğitimi alan Tok, yaşanan olay ardından kim olduğu merak ediliyor. Bu bağlamda ' Eylem Tok kim?' veya 'Eylem Tok ne yaptı?' gibi sorular arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, ne iş yapıyor, kitapları neler? İşte Eylem Tok'un hayatı ve kariyeri...

Ünlü Türk yazarı Eylem Tok, adını Eyüpsultan'da gerçekleşen trajik bir kazada Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybetmesine neden olan oğlunu Mısır'a kaçırmasıyla duyurdu. İktisat ve psikoloji alanlarında eğitim almış olan Tok'un bu olay sonrasındaki yaşamı büyük bir merak konusu haline geldi. 'Eylem Tok kimdir?' veya 'Eylem Tok ne yaptı?' gibi sorular, internet arama motorlarında sıkça yer buluyor. Eylem Tok'un kimliği, yaşamı, kökeni, medeni durumu, mesleği ve eserleri hakkında detaylı bilgiler aranıyor. İşte Eylem Tok'un biyografisi ve kariyeri...

Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, ne iş yapıyor, kitapları neler?

EYLEM TOK KİMDİR?

Eylem Tok, İstanbul'da yaşayan bir yazar, şair, senarist ve yönetmendir. İktisat ve psikoloji eğitimi aldıktan sonra kariyerine yazar olarak devam etme kararı alan Tok, çok satanlar listesine giren romanlarıyla ve yönettiği filmlerle dikkat çekiyor. Kendisini "masalcı" olarak tanımlayan Tok, özellikle çocuklar ve gençler için kitaplarını kaleme aldı.

Eylem Tok'un nereli olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır, ancak İstanbul'da doğup büyümüştür.

Eylem Tok'un 1974 yılında doğduğu göz önüne alındığında, 2024'te 49-50 yaşında olduğunu belirtmek mümkündür.

EYLEM TOK'UN ÇOCUĞU KİM?

Eylem Tok'un çocuğu olan Timur Cihan, karıştığı bir kaza ile anılmaya başladı. 16 yaşındaki Timur Cihan, ATV motorunu tamir etmeye çalışan bir gruba ciple çarpıp bir kişinin hayatını kaybetmesine ve dört kişinin de yaralanmasına neden oldu. Olay yerinden kaçan Timur Cihan'ın, annesi Eylem Tok ile birlikte Mısır'a kaçtı.

Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, ne iş yapıyor, kitapları neler? - Resim : 2

EYLEM TOK NE YAPTI?

Eylem Tok, 16 yaşındaki oğluna aracını vererek karıştığı bir kaza sonucunda bir kişinin hayatını kaybetmesi olayından dolayı, oğluyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti yargısı tarafından yargılanmaktan kaçmak amacıyla Mısır'a kaçtı.

EYLEM TOK KİTAPLARI

Eylem Tok'un yazdığı ilk çocuk kitabı olan "Dev ile Üç Cüce," İngiltere'de "The Giant and the Three Dwarves" adıyla yayımlanarak Kanada, Amerika gibi ülkelerde aynı anda satışa çıktı. Yazarın farklı yayınevlerinden çıkan üç romanı bulunmaktadır ve "Dev ile Üç Cüce," Tok'un ilk çocuk kitabı olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, soyut sanat filmi "Sintiyatpera"nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Eylem Tok, bu filmle 2016 yılında Türkiye ve uluslararası birçok film festivalinde finale kalmayı başardı. Yazıları Sintiyapera adlı yayınevi aracılığıyla okurlarla buluşan Tok, İstanbul'da yaşamını sürdürüyor. 

 
 
Eylem Tok kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi, ne iş yapıyor, kitapları neler? ile ilgili etiketler Yazar
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.