İlkokuldan üniversiteye kadar öğrencilere 1611 lira yardım parası! İşte eğitim yardımı başvuru formu

Okulların açılmasına az bir zaman kala ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilere nakit yardımı yapılıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamadan hemen önce tüm öğrencilere 1611 liraya kadar yardım yapılıyor. İşte, eğitim yardımı için başvuru formu…

İlkokuldan ortaokula, liseden üniversiteye kadar tüm öğrencilere sosyal yardım adı altında eğitim yardımı dağıtılıyor. Çocuğu okula giden dar gelirli ailelere yönelik başlatılan sosyal yardımlarda ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilere 1611 lira eğitim yardımı veriliyor.

Öğrencilere verilen 1611 lira yardım parasının nereden ve nasıl alınacağı konusunda aramalar devam ederken bu ödemelerin ailelerin ihtiyaç durumuna göre verildiği kaydedildi. Yaşanan ekonomik kriz baz alındığından bu dönem içerisinde az da olsa ailelerin yükünü hafifletecek proje kapsamında yardım parası alabilmek için Kaymakamlıklara bağlı olan SYDV şubelerine okur parası başvuru dilekçesi verilmesi gerekmektedir.

İlkokuldan üniversiteye kadar öğrencilere 1611 lira yardım parası! İşte eğitim yardımı başvuru formu

Devlet tarafından öğrencilere verilen yardım paraları bazı durumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Bakan Yanık tarafından yapılan son açıklamada, SED ile ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılamak adına bazen zorluklar yaşayabilmektedir. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen SED miktarları son olarak 1259 liradan 1611 liraya kadar yükseltilmişti.

Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022

İlkokuldan başlayarak ortaokul, lise ve üniversiteye kadar eğitim gören öğrencilere 1611 lira para yardımı yapılacak. SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.

NOT: Sosyal yardımlar ve bankaların düzenlemiş olduğu promosyonlarda tüm bilgiler internet kaynaklı olup verilen rakam ve tutarlardan SuperHaber ekibi sorumluluk kabul etmemektedir.

İlkokuldan üniversiteye kadar öğrencilere 1611 lira yardım parası! İşte eğitim yardımı başvuru formu ile ilgili etiketler Öğrenci Sosyal Yardım yardım parası
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.