Çalışan emekliye ikramiye ne zaman, hangi bankadan verilecek?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çalışan emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verilmesi kararı alınmıştı. Bu müjdeli haberin ardından, çalışan emeklilere yönelik beklenen ikramiye ne zaman verilecek sorusu gündemin ana maddelerinden biri haline geldi. Peki, Çalışan emekliye ikramiye ne zaman, hangi bankadan verilecek? İşte, çalışan emekliye verilecek ikramiyenin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin maddi yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay aldıkları bir kereye mahsus 5 bin lira ödeme kararını hatırlatarak, bu ödemeden bazı emeklilerin dışarıda bırakıldığını belirtti. Bu durumu hakkaniyetli bulmayan Erdoğan, çiftçi ve esnaf emeklilerini de içine alacak şekilde bir düzenleme yapılması talimatını verdi. Peki, Çalışan emekliye ikramiye ne zaman, hangi bankadan verilecek? İşte detaylar...

Çalışan emekliye ikramiye ne zaman, hangi bankadan verilecek?

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanının talimatı üzerine, Çalışma ve Maliye Bakanlığı, gerekli düzenlemeleri yapmak üzere harekete geçti. Bakanlar, düzenleme ve düzeltmeleri tamamlamak adına çalışmalarını hızla sürdürdüler.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesine yönelik detaylı bir çalışma başlatıldığını açıkladı. Güler, çalışmanın kapsamı ve detaylarının çalışma sonrasında netleşeceğini belirtti.

Çalışan emeklilere yönelik detaylı çalışmanın sonuçları henüz netleşmemiş olsa da, Cumhurbaşkanının talimatının Meclis'e sunulacağı ifade edildi. Meclis süreci göz önüne alındığında, ödemelerin Aralık ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, yapılacak düzenleme ile 4 milyon 689 bin emeklinin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkanından faydalanması sağlanacak. Böylece toplamda 15 milyon 120 bin emekliye bir defaya mahsus ödeme gerçekleştirilmiş olacak.

Çalışan emekliye ikramiye ne zaman, hangi bankadan verilecek? ile ilgili etiketler emekli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.