Evlilik kredisi kaç TL olacak, başvuru şartları neler, kaç ay geri ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı?

Türkiye'de evlilik hazırlıkları yapan çiftler için evlilik kredisi detayları belli oluyor. Çiftler tarafından heyecanla beklenen "faizsiz evlilik kredisi"nin detayları netleşmeye başladıAK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, yeni evlenecek çiftlere sağlanacak bu kredi hakkında şartları paylaştı. Peki, evlilik kredisi kaç TL olacak, başvuru şartları neler, kaç ay geri ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı? İşte evlilik kredisi ayrıntıları...

Faizsiz evlilik kredisi, evlenmeyi bekleyen genç çiftler arasında büyük bir heyecanla karşılanıyor. Kredi başvuru şartları ve süreçleri hakkındaki detaylar kamuoyu tarafından ilgiyle beklenirken, bu kredinin genç çiftlere sağladığı ekonomik destekle ilgili gelişmeler merakla takip edilmeye başlandı. Peki, evlilik kredisi kaç TL olacak, başvuru şartları neler, kaç ay geri ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı? İşte detaylar...

Evlilik kredisi kaç TL olacak, başvuru şartları neler, kaç ay geri ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı?

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN YATAR?

Kanunun kabul edilmesinin ardından merakla beklenen evlilik kredisi başvuruları için tarih henüz belirlenmiş değil. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yapacağı fon hazırlığı tamamlandıktan sonra, başvuruların en geç yılbaşına kadar başlaması planlanıyor. Bu süre zarfında genç çiftler, başvuru tarihi ve şartları hakkında güncel duyuruları takip etmeleri önemli.

Evlilik kredisi başvuru şartları, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta tarafından açıklanmış durumda. İlk etapta pilot iller olarak seçilen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'da projenin uygulanacağı belirtildi. Başvuruların öncelikle ilk evlilik yapan gençlere yönelik olacağı ifade edilirken, deprem bölgesinde yaşayan gençlerin durumlarına göre şartların esnetilebileceği belirtildi.

Usta, başvuru için belirlenmiş bir yaş sınırı olmadığını ve yaş sınırlarının proje kapsamında değerlendirileceğini vurguladı. Bu sayede, projenin ilin ve bölgenin ihtiyaçlarına göre esneklik sağlayabileceği ve genç çiftlere adil destek sunabileceği belirtiliyor.

EVLİLİK KREDİSİ KAÇ TL OLACAK?

Evlilik kredisi miktarının 150 bin lira olarak belirlendiği açıklandı. Usta, bu kredi miktarının enflasyon oranında güncellenebileceğini ve Fon'a nakdi bağışların kabul edilebileceğini ifade etti. Ayrıca, Fon'un yönetim kurulu tarafından belirlenen şartların ilerleyen zamanlarda güncellenebileceği ve gençlerin girişimlerine destek verilmesinin hedeflendiği bilgisini paylaştı.

Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya'nın pilot iller olarak seçildiğini açıklayan Usta, gerekli görülmesi halinde depremden etkilenen diğer bölgelerin de programa dahil edilebileceğini söyledi. Bu, projenin genişleyebileceği ve Türkiye genelinde daha fazla genç çifte destek olabileceği anlamına geliyor.

EVLİLİK KREDİSİNDE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Aile ve Gençlik Fonu'nun yönetim kurulu, projenin gereksinimlerine göre yaş sınırları, şartlar ve kriterleri belirleyebilecek yetkiye sahip. Bu sayede, programın esnekliği ve genç çiftlere adil destek sağlama kapasitesi artırılacak.

Evlilik kredisi kaç TL olacak, başvuru şartları neler, kaç ay geri ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı? ile ilgili etiketler evlilik kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.