Yaşlı ve engelli aylığı yattı mı ne zaman yatacak? (Ocak 2024)

Ocak ayı geldiğinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan aile destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusunda birçok kişi bilgi almak istiyor. Aile Destek Programı kapsamında, hane başına verilen ödemeler, 4 farklı gelir aralığı için belirlenmiş farklı yardım tutarlarına dayanmaktadır ve hak sahiplerine aylık olarak sunulmaktadır. Bu çerçevede, yaşlı ve bakım aylığının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki, Yaşlı ve engelli aylığı yattı mı ne zaman yatacak Ocak 2024?

Ocak ayının gelmesiyle birlikte, birçok birey Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan aile destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı hakkında bilgi arayışına girmiştir. Aile Destek Programı kapsamında sağlanan ödemeler, hane başına özel olarak belirlenen farklı yardım miktarlarına dayanmaktadır ve bu hak sahiplerine aylık periyotlarla sunulmaktadır. Bu bağlamda, özellikle yaşlı ve bakım aylığı alan bireyler, Ocak 2024 tarihinde ödemenin ne zaman gerçekleşeceği konusunda merak içerisindeler. Peki, Yaşlı ve engelli aylığı yattı mı ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Yaşlı ve engelli aylığı yattı mı ne zaman yatacak? (Ocak 2024)

YAŞLI VE ENGELLİ AYLIĞI YATTI MI? OCAK 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayı içerisinde yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin gerçekleştirildiğini duyurdu. Toplamda 3,2 milyar lira tutarında yapılan

Bakan Göktaş'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, bu ödemelerin içinde yaklaşık 1,8 milyar lira yaşlı aylığı, 1,4 milyar lira civarında da engelli aylığı bulunmaktadır. Yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik sosyal yardım programlarının kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Göktaş, bu ödemelerin, toplumsal hayata tam ve etkin katılımı sağlama hedefine yönelik önemli adımlar olduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, ayrıca ocak ayında memur maaş katsayısındaki yeni düzenleme sonrasında yaşlı ve engelli aylıklarında artış olacağını ifade etti. Bu doğrultuda vatandaşların herhangi bir hak kaybı yaşamaması için ocak ayı farklarının şubat ayı dönem ödemesiyle birlikte hesaplara yatırılacağını belirtti.

2024 yılı Ocak-Temmuz ayları arasında engelli aylığı ödemeleri de detaylandı. Buna göre, engel oranı yüzde 40-69 arasında olanlara 2 bin 797.81 lira, yüzde 70 ve üzeri olanlara 4 bin 196.70 lira, 18 yaş altı engellilere ise 2 bin 797.81 lira ödeme yapıldığı ifade edildi. Engelli maaşlarının yılda iki kez zamlandığı, bu nedenle Temmuz-Aralık döneminde yeniden güncelleneceği belirtildi.

Vatandaşlar, ocak ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin ardından, artan maaşlarına ilişkin şubat ayında yapılacak ödemeleri beklemeye başladı.

Yaşlı ve engelli aylığı yattı mı ne zaman yatacak? (Ocak 2024) ile ilgili etiketler Sosyal Yardım engelli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.