2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredi başvuruları 12 Ekim - 19 Ekim tarihleri arasında sona erdi. Başvurularını tamamlayan üniversite öğrencileri şimdi KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanma tarihini merakla bekliyor. Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuru sonuçları 16 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Peki, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK ne zaman sonuçlanacak? KYK kredi burs sonuçları açıklandı mı? Detaylar haberimizde...

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), Türkiye'de yükseköğrenim gören binlerce öğrencinin hayatını kolaylaştıran burs ve kredi programlarıyla bilinir. Her yıl milyonlarca üniversite öğrencisine maddi destek sağlayan KYK, 2023-2024 eğitim yılında önemli değişikliklere gidiyor. KYK'nın burs ve kredi programlarına dair güncellemeler, öğrenciler ve aileleri arasında büyük bir heyecan yaratıyor. Peki, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK ne zaman sonuçlanacak? KYK kredi burs sonuçları açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı. Burs başvurusu değerlendirme süreci devam ediyor ve öğrencilerin burs başvuruları, 12 farklı devlet kurumundan alınan bilgilerle karşılaştırılıyor. Burs verilirken öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu belirleyici olacak.

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta açıklanmıştı. Bu nedenle, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl kasım ayının ortalarına doğru açıklanması bekleniyor.

2023-2024 KYK bursu/kredisi ne kadar oldu? 

KYK burs miktarları da 2024 yılı için açıklandı:

-Lisans öğrencileri için burs miktarı 1250 TL'den 2000 TL'ye,

-Yüksek lisans öğrencileri için burs miktarı 2500 TL'den 4000 TL'ye,

-Doktora öğrencileri için burs miktarı 3750 TL'den 6000 TL'ye yükselmiştir.

KYK bursu ne zaman yatar?

KYK burslarının ödeme tarihleri ise öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında yapılıyor. Öğrenciler, ödemelerin yapılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenmek için kendilerine verilen şifreleri kullanabilirler.

KYK hangi durumlarda kesilir?

Son olarak, KYK burslarının kesilme nedenleri şunlar arasında yer alır:

  • Başarısız olma,
  • Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,
  • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, ders kaydı yaptırmama,
  • Öğretim kurumunun kapatılması,
  • Bakanlığa bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma,
  • Kesin hükümle mahkûm olma durumları.
2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? ile ilgili etiketler KYK burs kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.