Disney Plus'ın skandal Atatürk dizisi kararına sessiz kalmıştı! Eleştirilerin hedefi olan Hazal Kaya'dan yeni açıklama

Hazal Kaya, Disney Plus'ın Atatürk dizisini yayınlamama kararıyla ilgili konuşarak ''Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum.'' demişti. Bu sözleri nedeniyle tepki çeken ünlü oyuncudan yeni açıklama geldi.

Hazal Kaya, katıldığı bir konserde gazetecilerin sorusu üzerine Disney Plus'ın skandal Atatürk dizisi kararı ile ilgili açıklama yaptı. Atatürkçülük perdesi arkasına saklanan bazı ünlü isimler gibi Hazal Kaya'da Disney'in skandal kararı karşısında sessiz kaldı.

Disney Plus, Aras Bulut İynemli'nin başrolünde olduğu ve 8 milyon dolar harcanan 'Atatürk' dizisini Ermeni lobisinin baskısı üzerine platformda yayınlamama kararı aldı. Karara birçok kişiden tepki yağarken bazı ünlü isimler sessiz kalmayı tercih etti.

''NEREDE, NASIL YAYINLADIĞIYLA İLGİLENMİYORUM'' DEMİŞTİ!

O isimlerden biri olan Hazal Kaya, Disney'in skandal kararı ile ilgili şunları söyledi:

Konuya yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum. Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum.

HAZAL KAYA'YA TEPKİ YAĞDI!

Hazal Kaya'nın ''Nerede, nasıl yayınlandığıyla ilgilenmiyorum'' sözleri tepki çekti. Bunun üzerine ünlü oyuncu yeni bir açıklama yaptı. Instagram hesabından uzun bir açıklama yapan Hazal Kaya, ''Yanlış anlaşıldığını belirten oyuncu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Pazartesi akşamı Melike Şahin konseri öncesi röportaj yapmak isteyen basın mensubu arkadaşlarım kırmayıp kısaca sorularını yanıtlamaya çalıştım, Atatürk Filmine dair görüşlerimi de sordular, ben de kendilerine konuya dair bir bilgim olmadığını ilettim. Konuya dair bilgim yok dememdeki kastımın herkesçe anlaşıldığını düşünmüştüm ama görüyorum ki derdimi yeterince anlatamamışım."

Disney Plus'ın skandal Atatürk dizisi kararına sessiz kalmıştı! Eleştirilerin hedefi olan Hazal Kaya'dan yeni açıklama

"SİYASİ VE FAŞİZAN SANSÜRLE...''

"Siyasi ve faşizan bir sansürle bu yayının engellendiğine dair şüpheden, tevatürden ve hamasetten uzak bir şekilde, verilerle ve belgelerle sabitlenmiş bir bilgim yok. Disney'in bütün dünyadaki yerel yapımlarını yayınlamama kararı aldığını biliyorum ve bu süreci de çok kötü yönetip set emekçileri başta olmak üzere birçok sektör bileşenini mağdur ettiğini düşünüyorum. Benim okuduklarım, dinlediklerimden çıkardığım bu filmin ve film üzerinde emek sahibi herkesin de bu süreçteki mağdurlardan olduğu. Bunun dışında bir bilgi sahibi olmadığım için fikir sahibiymişim gibi yapamam."

Disney Plus'ın skandal Atatürk dizisi kararına sessiz kalmıştı! Eleştirilerin hedefi olan Hazal Kaya'dan yeni açıklama - Resim : 2

"ATATÜRKÇÜLÜĞÜM İSPATA MUHTAÇ DEĞİLDİR"

Kariyerim boyunca hiçbir zaman şunu dersem şuradan ambargo yerim gibi kaygılarım olmadı zaten o ambargolardan da nasibimi yeterince aldım. Bu bağlamda Disney'in yanımda ya da karşımda olmasının benim için hiçbir önemi yok. Atatürkçülüğümü kimsenin tartışmasına açmayacağım gibi ispata muhtaç da görmüyorum. Benim için Atatürkçülük sosyal medya baskısıyla genele göre hizalanma ve hoşa gidecek bir şeyler söyleme mecburiyeti değil. Aklı hür, vicdanı hür, irfani hür nesiller yetiştirmek için gerekli olan bazen de gerçekliğini bilmediğimiz şeyler hakkında sadece bilmiyorum diyebilmektir, tavsiye ederim."

Disney Plus'ın skandal Atatürk dizisi kararına sessiz kalmıştı! Eleştirilerin hedefi olan Hazal Kaya'dan yeni açıklama - Resim : 3

 

 

 

 

Disney Plus'ın skandal Atatürk dizisi kararına sessiz kalmıştı! Eleştirilerin hedefi olan Hazal Kaya'dan yeni açıklama ile ilgili etiketler Hazal Kaya Disney Plus
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.