Ece Seçkin'in 'Lambalar' klibinde gerçek ve sanal dünya bir arada! Sosyal medyayı salladı...

Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Ece Seçkin, ‘Spektrum’ albümünün ilk teklisi ‘Lambalar’ı dinleyicileriyle buluşturdu. Türkiye'nin en büyük Genişletilmiş Gerçeklik (XR) stüdyosunu kullanarak gerçeği ve sanal dünyayı bir araya getiren Ece Seçkin X’te gündem oldu.

Geçtiğimiz haftalarda yeni albümünün klip çekimleri için kamera karşısına geçen Ece Seçkin, 72 saat içinde 4 farklı klip çekerek bir rekora imza atmıştı. Genişletilmiş gerçeklik (XR) kullanarak hayallerini gerçeğe dönüştüren Seçkin’in klipler için toplamda 7 milyon lira harcadığı öğrenilmişti. 

Ece Seçkin'in 'Lambalar' klibinde gerçek ve sanal dünya bir arada! Sosyal medyayı salladı...

GERÇEK VE SANAL DÜNYA BİR ARADA

Usta yönetmen Murat Küçük ve ekibiyle işbirliği yapan Seçkin, Türkiye'nin en büyük Genişletilmiş Gerçeklik (XR) stüdyosunu kullanarak gerçeği ve sanal dünyayı bir araya getirdi. ‘Spektrum’ albümünün ilk teklisi ‘Lambalar’ı sevenleriyle buluşturan Ece Seçkin, bu yeni şarkısıyla kariyerindeki müzikal evrimi ve yaratıcılığı gözler önüne serdi.

Ece Seçkin, ‘Lambalar’ adlı şarkısı için XR teknolojisi ile çekilen kliple sosyal medyanın gündemine oturdu. ‘Ece Seçkin’ etiketi X’te TT oldu.

Ece Seçkin'in 'Lambalar' klibinde gerçek ve sanal dünya bir arada! Sosyal medyayı salladı... - Resim : 2

'LAMBALAR' KLİBİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Lambalar’ın klip yönetmenliğini Murad Küçük üstlendi ve Ece Seçkin'in müzikal vizyonunu görsel bir şölene dönüştürdü. Şarkının klibi, Ece Seçkin'in Paris'te eşi ile yemek yediği unutulmaz bir akşamdan ilham alıyor ve Türkiye’de ilk defa kullanılan genişletilmiş gerçeklik teknolojisiyle olağanüstü bir mekan dizaynı oluşturuluyor. 3D tekniğiyle yaratılan mekanının çizimi 3 hafta sürerken, klip, fiziksel ve dijital dünyanın 3 gerçeklik türüyle (AR, VR, MR) birleştirildi.

 

 

Ece Seçkin'in 'Lambalar' klibinde gerçek ve sanal dünya bir arada! Sosyal medyayı salladı... ile ilgili etiketler Ece Seçkin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.