Devlet Kuşu filminin konusu nedir? Devlet Kuşu oyuncular kimlerdir?

Devlet Kuşu filminin konusu ve oyuncuları aranmaya başladı. Devlet Kuşu filmi ne zaman hangi kanalda yayınlanacak?

1980 yılında vizyona giren ve gönüllerimizde taht kuran Orhan Kemal’in kitabından uyarlanan, Orhan Aksoy’un senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını ve yönetmenliğini ise Memduh Ün üstlenmiştir. Film komedinin yanında dram öğeleri de içeren bir filmdir. Memduh Ün’ün yönettiği filmlerden olan Devlet Kuşu filmi 1980 yılında gişeye girerek sevenleri ile buluştu. Usta oyuncu Kemal Sunal’ın başrolünde oynağı Devlet Kuşu filmi büyük bir ilgi topladı. Günümüzde de hala severek ve büyük bir hayranlıkla izlenmekte olan bu film hakkında vatandaşlar bilgi sahibi olmak istiyor. Devlet kuşu filmi konusu nedir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Devlet kuşu oyuncuları ve kadrosu işte tüm detaylar…

Sevilen oyuncu Kemal Sunalın başrolünde oynadığı Mustafa karakteri ile gönülleri taht kuran Devlet Kuşu filmi Türk sinemasının efsaneleri arasında yer almaktadır. 1980 yapımı bu filmde Kemal Sunal’ın canlandırmış olduğu Mustafa karakteri yoksul bir halk çocuğu rolündedir. Mustafa gecekondu mahallesinde oturmaktadır. Gece kondu mahallesinde apartman dairesi yaptırmaya gelen milyoner bir iş adamının şımarık kızı Hülya’nın Mustafa'ya ilgi duymasını konu edinen komedi ve dram tarzında bir film olmaktadır. Bu film hakkında merak edilen tüm detayları derledik. İşte detaylar.

DEVLET KUŞU FİLMİ KONUSU

1980 Yapımı bir film olan Devlet Kuşu filmi bu zamana kadar seyircileri ekrana kütlemekte devam etmektedir. Hem komedi hem de güldürü tarzındaki bu film usta oyuncu kadrosuyla insanların büyük bir zevkle izledikleri bir film olmaktadır. Başrollerinde Kemal, Sunal ve Serpil Çomaklı’nın oynadığı bu filmin konusu Kemal Sunalın canlandırmış olduğu Mustafa yoksul bir halk çocuğu rolünde oynamaktadır.Çalışmış olduğu ufak işlerde bir türlü tutunamayan Mustafa günlerini arkadaşları ile aylaklık ederek geçirmektedir.Daha yeni işten ayrılan Mustafa arkadaşlarıyla birlikte bir köfteci dükkânı açmaya çalışan Mustafa yakın arkadaşları Sülo ve Murat ile köfteci dükkânı açarak komşularının kızı Aynur’la bu sayede evlenebileceğini düşünmektedir. Mustafa ve arkadaşları dükkânı açabilmek için para bulamazlar. Mustafa gece kondu mahallesinde yaşayan yoksul bir adamdır. Bu yoksul gecekondu mahallesinde apartman dairesi yaptırmak için bu mahalleye ziyarete gelen milyoner bir iş adamının şımarık kızını canlandıran Serpil Çakmaklı bu rolde Hülya adında zengin bir genç kızdır. Bu şımarık genç kız Mustafa'yı ünlü oyuncu Jean Paul Belmando’ya benzettiğinden dolayı ilgi duymaya başlar. Mustafa âşık olan Hülya her geçen gün Mustafa yakınlık kurmaya başlar. Mustafa Hülyanın kendisine âşık olduğunu anlar.Mustafa’nın düşüncesi ise köfteci dükkânı için sermaye bulmaktır. Mustafa’nın ailesi ve çevresi bu konu üzerine baskılarından dolayı Mustafa gittikçe bu zengin aileye dahil olmaya başlar. Mustafa yoksulluk içinde olan ailesini kurtarmak için, böyle bir zengin kızıyla evlenmeyi düşünmektedir. Ama sonunda ulaştığı çevreden kopamayan genç adam, mahallesindeki deliler gibi âşık olduğu Aynur'a (Mehtap Ar) döner.

DEVLET KUŞU OYUNCU KADROSU

Usta oyuncu kadrosu ve senaryosuyla izleyenleri ekrana kitleyen Devlet Kuşu Filmi’nin türü; Aile, dram ve komedi türünde eğlence, güldürü ve düşündürücü bir film olmaktadır. Senaryosu Orhan Aksoy ve Memduh Ün, Bülent Oran olan bu filmYönetmenliğini Memduh Ün’ün yaptığı 1980 yılında vizyona giren 74 dk’lık bir komedi ve dram filmdir.

Devlet Kuşu filmi oyuncu kadrosu şu şekildedir;

•Kemal SunalRolü: Mustafa.
•Serpil Çakmaklı Rolü: Aynur.
•Reha Yurdakul. Rolü: Kahveci Taşkasaplı
•Bülent Kayabaş
•Hüseyin Kutman. Rolü: Zülfikar
•Hüseyin Zan
•Merih Fırat

Devlet Kuşu filminin konusu nedir? Devlet Kuşu oyuncular kimlerdir? ile ilgili etiketler Devlet Kuşu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.