Yılmaz Morgül

YILMAZ MORGÜL KİMDİR?

Yılmaz Morgül 14 Ocak 1964 tarihinde İstanbul‘un Beykoz ilçesinde yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi. Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim Bey'in usta bir tulum müzisyeni olması nedeniyle müzikle içiçe büyüdü. 7 yaşındayken babası öldü.

İlk, orta ve lise öğrenimi boyunca müsamerelerde şarkılar söyledi, korolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında roller üstlendi. Onbir yaşına geldiğinde Yurdaer Doğulu Müzik Merkezinde müzik eğitimine başladı.

Yılmaz Morgül, İshakağa İlkokulu, Ziya Ünsel Ortaokulu, Ferit İnal Lisesi, Kadıköy Belediye Konservatuarında okudu.

Yılmaz Morgül, bugüne kadar Üsküdar, Kalamış, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy Musikî Cemiyetleri'nden dersler alarak kendini hazırladı.

1988 yılında ilk olarak Adana‘da Divan Otel'inde assolist olarak sahneye çıktı. “Elveda İstanbul” adındaki ilk albümünü 1995 yılında çıkaran Morgül 1996 yılında çıkardığı ikinci albümünde Orhan Gencebay‘ın “Dertler Benim Olsun”, Cengizhan Altuntaş ve Mehmet Ilgın‘ın “Ağlama Değmez Hayat”ını kendi tarzıyla yeniden seslendirdi. Zeki Müren‘in unutulmaz filmlerinden biri olan “Bahçevan”ın aynı isimli şarkısını yeniden okudu.

1994 yılında “Elveda İstanbul” şarkısıyla şöhret kazanan Morgül “Gökkuşağı” adında Türkiye'yi tanıtan programı sundu.

1997 yılında çıkardığı Üçüncü albümü “Masum Yalanlar”da çıkış parçası, “Her Kuşun Eti Yenmez” isimli Serdar Ortaç şarkısı oldu.

Avustralya‘nın Brisbeyn şehrinde 1997 yılında 32 ülkenin katıldığı Güney Pasifik Şarkı Yarışmasına “Uluslararası Star” olarak katılıp “En İyi Yorumcu” ödülü aldı.

Levent Kırca – Oya Başar ile “Olacak O Kadar TV”de bir yıl çalıştıktan sonra Olay TV'de “Yılmaz Morgül Şov” isimli bir program yaptı.

Yılmaz Morgül cilt kanserine yakalandı ve yedi yıl boyunca Amerika'da tedavi gördü.

Şahan Gökbakar'dan Yılmaz Morgül taklidi
Yılmaz Morgül, Zeki Müren'i hedef alan Bülent Ersoy'u topa tuttu! Yılmaz Morgül hastaneye kaldırıldı!
Pelin Suade, hastanelik olan Yılmaz Morgül'ün son halini paylaştı! "Dubaili sevgilimle kutsal bir ilişkim var... Özel jetleri de var!" Yılmaz Morgül'den Defne Samyeli'ye zehir zemberek sözler Günler önce annesini kaybetmişti... Yılmaz Morgül hastaneye kaldırıldı Yılmaz Morgül'ün annesi son yolculuğuna uğurlandı Yılmaz Morgül'ün annesi Fatma Morgül hayatını kaybetti Yılmaz Morgül meslek değiştirdi! Onun adı artık "Pompacı Morgül" Yılmaz Morgül canlı yayında Hande Erçel'e aşkını haykırdı Survivor 2022 Birleşme Partisi ne zaman başlıyor? Survivor 2022 All Star birleşme partisinde Yılmaz Morgül ve Mustafa Topaloğlu sürprizi Yılmaz Morgül'den çok konuluşacak Yıldız Tilbe itirafı: 'Eğer evlenseydim...' Yılmaz Morgül ve kadın hayranlarından sahnede 'savaşa hayır' mesajı Ünlü isimlerin askerlik fotoğrafları! Yılmaz Morgül Nişantaşı'nı ringe çevirdi! Yılmaz Morgül gelin arabasının önünü kesti! Konserlerini iptal etti! "Rap müzik yapan herkesi kınıyorum!" Geceye poşet kostümüyle katıldı! Morgül Diyarbakır'a giden sanatçıları hedef aldı! "Cristiano Ronaldo beni taklit ediyor!" Serdar Beyhatun kimdir? Yılmaz Morgül'ün mesajları Yılmaz Morgül'ün o mesajlarını paylaştı! Yılmaz Morgül: Sanat dünyasında en iyi vücut bende Serdar Ortaç'ın hayatı film oluyor! Diva'nın başlattığı bornoz akımına uymayan kalmadı "Çok etkilendim" dedi, ağlamaya başladı! "Çok etkilendim" dedi, ağlamaya başladı! /VİDEO