Kandil

Kandil; eski zamanlarda aydınlatma amaçlı kullanılmış, yanan kısmı oldukça dar, içerisinde sıvı yağ ve fitil olan, genellikle görüntüsü itibariyle bir nevi çaydanlığı andıran yayvanca bir aydınlatma aracıdır. Kullanım olarak oldukça eski zamanlara dayanır. Hatta antik çağlardan kalma eserler arasında değişik kandillere rastlanmıştır.

Kandil Müslümanlar arasında özellikle Türkler’de ruhani bir mana taşıdığı için özellikle mescitler, dergahlar kandil ile aydınlatılmıştır. Yine bu ruhani değerinden dolayı kutsal sayılan ve Müslümanlarca kutlanılan beş mübarek geceye de “Kandil” ismi verilmiştir.

Kandil ve Gara'ya operasyon sinyali!
Erdoğan’dan kirli pazarlığa tepki: Paralar gidiyor, gereği yapılıyor! KILIÇDAROĞLU CHP’YE KAYBETTİRMEK İÇİN TEZGAH MI KURDU?
20 HDP’Lİ İÇİN İBB MECLİSİNİN YOLU AÇILDI! Selahattin Demirtaş'tan dikkat çeken mektup! RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTIN’İN TÜRKİYE ZİYARETİ NEDEN ERTELENDİ? Peki, Miraç Kandili önemi nedir? Miraç gecesi ne oldu? Evde kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tarifi! Muhteşem bir helva tarifi! İrmik helvası nasıl yapılır? Bugün kandil mi? 11 Ocak ne kandili? GİZLİ TÜRKİYE PLANINA ANKARA’DAN ANINDA CEVAP! En güzel Mevlid Kandili mesajları ve sözleri! Mevlid Kandili nedir? Önemi nedir? Mevlid Kandili'nde ne oldu? Kandil'den Millet İttifakı'na bir eleştiri daha! Kandil'i ateş aldı! Korkudan tir tir titriyorlar PKK'dan Kılıçdaroğlu'na açık destek! Kılıçdaroğlu'nun kampanyasında 'U dönüşü': Bu afişlere kim inanır? İYİ Parti-CHP-HDP mutabakatının kanıtı! Aynı masada bu kararlar alındı İttifakların İstanbul mitingleri ne anlatıyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sınır ötesi harekat mesajı! Hasan Cemal, Kandil'in milletvekili adayı oldu! Kandil ve Pensilvanya'nın taleplerini sıraladı! Kılıçdaroğlu'na teröristbaşı Duran Kalkan'dan övgü! PKK elebaşı Karasu'dan Kılıçdaroğlu'na destek Kandil günleri 2023: Miraç, Berat Kandili ne zaman? Örgüt elebaşları 6'lı masa mutabakatındaki tavizleri yeterli bulmadı Terör örgütü PKK'da büyük kavga Milyonlar camilere akın etti Çamlıca Camii’nin mahyası asıldı İzmir’de deprem! Büyüklüğü belli oldu