Mevlid Kandili nedir? Önemi nedir? Mevlid Kandili'nde ne oldu?

Müslüman alemi için en kutsal dönemler arasında yer alan Mevlid Kandili 7 Ekim 2022'de idrak ediliyor. Müslüman alemi bu özel günde dualarını okurken, Mevlid Kandili'nin de önemi büyük bir merakla araştırılan konular arasında. Peki, Mevlid Kandili nedir? Önemi nedir? İşte Mevlid Kandili'nin dinimizdeki yeri...

Hicri takvime göre belirlenen kandil günleri Muharrem ayının gelmesiyle birlikte başladı. Bu çerçevede 7 Ekim 2022'de Mevlid Kandili Müslüman alemi tarafından büyük bir heyecanla idrak ediliyor. Bu sebeple, Mevlid Kandili'nin önemi ve dinimizdeki yeri büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, Mevlid Kandili nedir? Önemi nedir? İşte Mevlid Kandili'nin dinimizdeki yeri...

Mevlid Kandili nedir? Önemi nedir? Mevlid Kandili'nde ne oldu?

MEVLİD KANDİLİ NEDİR, ÖNEMİ NE?

Hazreti Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Sözlük anlamı "doğum yeri ve zamanı"olan mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

Kelime anlamı doğum zamanı olan mevlid,  Kuranı kerimde yer almamaktadır.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) doğduğu geceye Mevlid Kandili denir.

Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir. Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

MEVLİD KANDİLİ'NDE NE OLDU?

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür.

Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu gece olarak adlandırılan Mevlid Gecesi, Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilir ve İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alır.

Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

Mevlid Kandili nedir? Önemi nedir? Mevlid Kandili'nde ne oldu? ile ilgili etiketler Müslüman Mevlid Kandili Kandil
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.