Hasan Cemal, Kandil'in milletvekili adayı oldu!

PKK'nın Kandil'deki elebaşları, seçimlere 'Yeşil Sol' adıyla katılacak HDP'nin yeni kadrolarını dizayn ediyor. Gazeteci kimliğine yaklaşık bir yıldır HDP Danışma Kurulu Üyesi sıfatını ekleyen Hasan Cemal, PKK güdümlü partiden milletvekili adayı oldu.

Gazeteci kimliğine son bir yıldır 'HDP Danışma Kurulu Üyesi' sıfatını ekleyen Hasan Cemal, Kandil'e bağlı partiden milletvekili adayı oldu. 

Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu ve Rıza Türmen'le birlikte HDP politikalarını yönlendiren Cemal, bağlı bulunduğu odaklara bundan böyle milletvekili sıfatıyla hizmet edecek. 

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a göre HDP kadrolarını tepeden tırnağa Kandil yönetimi belirliyor. Duran Kalkan, Murat Karayılan ve Cemil Bayık'ın Hasan Cemal için listede seçilebileceği noktadan uygun bir yer tahsis etmesi bekleniyor. 

14 Mayıs seçimlerine 'Yeşil Sol Parti' adıyla girecek HDP, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyenlerin oluşturduğu Emek ve Özgürlük İttifakı'nda bulunuyor. Bu ittifak geçtiğimiz günlerde İYİ Parti ve Meral Akşener'li Altılı Masa'ya desteğini açıklamıştı. 

PKK'ya bağlı Yeşil Sol Parti'nin çatı örgüt olarak bulunduğu Emek ve Özgürlük grubunda HDP, Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) yer alıyor. 

Hasan Cemal, Osmanlı Devleti'nin sonunu getirecek 1913 tarihli Bâb-ı Âlî baskınının lider kadrosundan Cemal Paşa'nın torunu olmasıyla önemli bir isim. İttihad ve Terakkî Cemiyeti'nin üç liderinden biri olan darbeci Cemal Paşa'nın torunu, meslekî kariyerini PKK bağlantılı örgütte noktalayacak.

Hasan Cemal, PKK'nın Kandil'deki elebaşlarına en yakın konumdaki gazeteci olarak biliniyor. Murat Karayılan, Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Fehman Hüseyin (Bahoz Erdal) (fotoraftaki), Hasan Cemal'in görüştüğü isimlerin başında geliyor. 

 

Hasan Cemal'e adaylık teklifini HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın ilettiği belirtiliyor. Cemal'i HDP Danışma Kurulu Üyesi olmak için ikna eden isimse partinin diğer eş başkanı Mithat Sancar olmuştu. Kandil güdümlü partinin en üst kademesiyle yakın ilişki halindeki Cemal, aynı zamanda PKK elebaşlarını 'gazeteci' sıfatıyla ziyaretleriyle biliniyor. 

Hasan Cemal, Kandil'in milletvekili adayı oldu!

ŞİRİN PAYZIN DA ADAY OLACAK MI?

Hasan Cemal'in milletvekili adaylığıyla gözler 27 Mayıs 1960 darbesini desteklemiş gazeteci Nizam Payzın'ın gazeteci kızı Şirin Payzın'a çevrildi. Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya desteğiyle bilinen Payzın geçmişte HDP mitinglerine de katılarak oradaki militanlarla zafer işaretli pozlar vermişti. 

Kandil yönetiminin HalkTV sunucusu Şirin Payzın'a henüz adaylık teklifinde bulunmadığı sanılıyor.

Hasan Cemal, Kandil'in milletvekili adayı oldu! - Resim : 2

Hasan Cemal, Kandil'in milletvekili adayı oldu! ile ilgili etiketler Hasan Cemal HDP Şirin Payzın Kandil PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.