Cihangir İslam

Cihangir İslam, 1959 yılında Sakarya'da doğdu. İlkokulu Sakarya'da, ortaokul ve liseyi TED Ankara Koleji'nde tamamladı. Ardından lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde bitirdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalında öğretim üyeliği yaptı. Şubat 2017 tarihinde Kafkas Üniversitesinden ihraç edildi.

Adalet Partisi Sakarya eski milletvekili Nadir Latif İslam'ın oğlu, Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşenur İslam'ın kayınbiraderidir. Diplomat ve siyasetçi Merve Kavakçı ile 2010 yılında evlilik yapmış ve 2016 yılında boşanmıştır.

Bakan Varank'tan CHP'li Cihangir İslam'a FETÖ yanıtı
Cihangir İslam ve Lütfü Türkkan arasında 'mülteci' tartışması İttifak her konuda çatırdıyor! CHP ile İYİ Parti göçmen meselesinde de anlaşamadı!
Hayvanlar cennete gider mi? İslam alimi İmam Gazali'ye göre sadece 10'u cennette olacak! CHP'li İslam, HDP'ye kucak açtı Yeni CHP'li İslam: Hayvanlara göre Cihangir İslam'dan LGBTİ'ye yeşil ışık Cihangir İslam Anıtkabir için ne demişti? Cihangir İslam'ın kardeşi CHP'nin 'tükenişini' yazdı CHP'den ilk Cihangir İslam istifası geldi Transfer vekile bir tepki de AK Parti'den CHP'lilerin Cihangir İslam isyanı! İslam: Kılıçdaroğlu çok büyük problem "Cihangir" solculuğu ile, Saadet "İslam"ı bir potada eritildi Cihangir İslam'dan Bakan Soylu'ya hakaret... Cihangir İslam Saadet Partisi'nden istifa etti! Süleyman Soylu'yu zor tuttular... 'TBMM'de konser versinler!' SP'li Cihangir İslam'dan 'Mansur Yavaş'a destek! CHP'nin 3 adayı için YSK'ya itiraz! KHK ile görevlerinden alınan isimler CHP'den aday!