Asiltürk'ün vefatı siyaset dünyasını yasa boğdu

Milli Görüş geleneğinin bayrak isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybetmesi siyaset dünyasında büyük üzüntüye neden oldu. Asiltürk vefatı ile tüm partileri ortak acıda birleştirdi. İktidarıyla, muhalefetiyle tüm siyasetçiler tarafından hayırla yad edilen Asiltürk'ün ardından duygusal mesajlar paylaşıldı....

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti.

Oğlunun evinde rahatsızlanarak İstanbul'dan Ankara'da bir hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'e zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı tanısı konulmuştu. 13 Eylül’den bu yana tedavisi süren 86 yaşındaki Asiltürk bu sabah hayatını kaybetti.

Milli Görüş geleneğinin bayrak isimlerinden olan Asiltürk vefatına kadar Saadet Partisi’nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

TÜRK SİYASETİNİN BÜYÜK KAYBI...

Asilktürk'ün hayatını kaybetmesinin ardından ilk taziye mesajları da Saadet Partisi'nden geldi.

Saadet Partisi'nin resmi Twitter hesabından, "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, Muhterem Büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk Hakka yürümüştür. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun." paylaşımı yapıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yine sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında "Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun." ifadelerini kullandı.

SİYASET DÜNYASINI YASA BOĞDU

Oğuzhan Asiltürk'ün vefatı hem iktidar hem de muhalefet cephesinde üzüntüyle karşılandı. Tüm parti temsilcilerinden Asiltürk'ün vefatından derin üzüntü duyulduğuna dair paylaşımlar yapıldı.

O paylaşımlardan bazıları şu şekilde;

Mustafa Şentop

"Çok değerli siyaset adamı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bekâ âlemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun."

Mevlüt Çavuşoğlu

"Kıymetli devlet ve siyaset adamı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Abdulhamit Gül

"Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Görüş davasının öncülerinden, muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin."

Ömer Çelik

"Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük üzüntü duyduk. Merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.
Mekanı cennet olsun."

Lütfi Elvan

"Türk siyasetinin önemli isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk Bey’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Bülent Turan

"Saadet Partisi YİK Bşk, Erbakan Hocamızın dava arkadaşı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk'e Allah'tan rahmet; ailesine, Milli Görüş camiasına başsağlığı diliyoruz. Farklı siyasi ayrılıklara rağmen hep nezaketi, devlet adabı, samimiyetiyle tanıdık. Mekanı cennet olsun."

Binali Yıldırım

"Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, değerli siyaset insanı Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

Meral Akşener

"Saadet Partisi'nin kurucularından değerli siyasetçi ve devlet insanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Ahmet Davutoğlu

"Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, eski İçişleri ve Sanayi bakanlarımızdan, bir neslin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milli Görüş camiasına sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Mansur Yavaş

"Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

Cihangir İslam

"Milli Görüş Hareketi kurucularından, Saadet Partisi YİK Başkanlığı görevini yürüten kıdemli siyasetçi Oğuzhan Asiltürk Hakk'ın rahmetine kavuştu. Kendisine Allah'tan rahmet; Geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum."

Asiltürk'ün vefatı siyaset dünyasını yasa boğdu ile ilgili etiketler Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu vefat Oğuzhan Asiltürk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.