"Cihangir" solculuğu ile, Saadet "İslam"ı bir potada eritildi

Saadet Partisi ile yollarını bir süre önce 'görüş ayrılıkları' sebebiyle sonlandıran İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, CHP'ye katıldı. İslam, geçmişte eski eşi Merve Kavakcı'yı TBMM'den çıkaran zihniyet ile aynı sıralarda siyaset yapacak. Bu duruma hem muhafazakar camiadan, hem de CHP cephesinden eleştiriler var...

Muharrem İnce'nin parti çalışmalarında sona yaklaşmasının ardından CHP'li vekiller tek tek istifasını sunmaya başladı. Bu isimlerin yerini doldurmak isteyen parti yönetimi ise bağımsız vekillerin peşine düştü.

En son 4 vekilinin istifasını vermesiyle Meclis'teki sandalye sayısı 135'e düşen CHP, eski Saadet Partili Cihangir İslam'ı gündemine aldı.

CHP'YE KATILDI

Cihangir İslam'ın yapılan görüşmeler neticesinde CHP'ye katılma kararı aldı. Grup toplantısında İslam'ın rozetini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

"Cihangir" solculuğu ile, Saadet "İslam"ı bir potada eritildi

ESKİ BALDIZINA MUHALEFET EDECEK

Fazilet Partisi'nden 1999'da İstanbul milletvekili seçilen ve Meclis'te yemin etmesine izin verilmeyerek 28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden olan Merve Kavakcı'nın eski eşi olan İslam, CHP sıralarından eski baldızı AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan'a da muhalefet edecek

"Cihangir" solculuğu ile, Saadet "İslam"ı bir potada eritildi - Resim : 2

(Merve Kavakcı - Cihangir İslam)

Öte yandan İslam'ın CHP sıralarında yer almasına hem muhafazakar camiadan, hem de CHP cephesinden eleştiriler geldi. 

İşte o eleştirilerden bazıları:

 

NE OLMUŞTU?

2018 yılında CHP sıralarından seçimlere giren ve  İstanbul'dan milletvekili seçilen İslam, daha sonra 'görüş ayrılıkları' sebebi ile Saadet Partisi'nden istifa etmiş ve yoluna bağımsız olarak devam etme kararı almıştı.

İslam, “Metot ve görüş farklılıkları, bunun yanında vesayetten ari, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hakim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştur” demişti.

"Cihangir" solculuğu ile, Saadet "İslam"ı bir potada eritildi ile ilgili etiketler CHP Saadet Partisi Cihangir İslam milletvekili merve kavakçı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.