36 kişilik kimliksiz aile, Müge Anlı'ya damgasını vurdu! Yersiz, yurtsuz çocukların dramı yürekleri burktu!

Araştırmacı- Gazeteci Müge Anlı’nın sunumu ile tam 15 yıldır ATV ekranları aracılığı ile izleyicinin karşısına çıkan gündüz kuşağı programı Müge Anlı ile Tatlı Sert, şaşırtan bir olayı daha ele aldı. Senelerdir kimliksiz yaşayan bir ailenin dramı, yürekleri parçaladı. İşte o aileye ilişkin ayrıntılar…

2008 yılında başlayan ekran macerası bugün halen ilk günkü heyecanı ile devam eden gündüz kuşağı programı Müge Anlı ile Tatlı Sert, milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan dramları, işlenen suçları, özlemleri, kavuşmaları ve daha pek çok olayı konu edinerek hafta içi her gün saat 10:00’da izleyicinin karşısına çıkan program, Müge Anlı’nın da sunumu ile son dönemlerin en başarılı programı olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Ele aldığı konular ve Müge Anlı’nın farklı sunumu ile rakiplerine karşı her daim bir adım önde olmayı başaran gündüz kuşağı programı, hafta başında yeni bir konu ile izleyicisinin karşısına çıktı. Senelerdir kimliksiz yaşayan ve ailesini de nüfusa kaydettiremeyen Galip Dede’nin yaşadıkları, milyonları hüzünlendirdi. Bir ara programda ortalık karışırken Müge Anlı’nın vermiş olduğu müjdeli haber ile ortamın havası bir anda değişti. “Haymatlos ailesi” olarak anılan o ailenin yaşadıkları, Türkiye’nin gündemine oturdu. Peki, haymatlos aile kimdir, neden kimlikleri yok?

ÖLEN BİRİNİN KİMLİĞİNİ ALDI!

36 kişilik kimliksiz aile, Müge Anlı'ya damgasını vurdu! Yersiz, yurtsuz çocukların dramı yürekleri burktu!

Hafta başında Müge Anlı’nın programına konuk olan Galip Dede, babasının küçük yaşlardan beri kendisini sevmediğini ve diğer kardeşlerinden hep ayrı tuttuğunu belirtti. Küçük yaşlarda bir köle gibi satıldığını ve çobanlık yaptığını belirten Galip Dede, nüfusa da kaydettirilmediğini ifade etti. Yolda bulduğu bir kimlik ile yaşamına devam eden ancak kimlik sahibi öldükten sonra karmakarışık bir durumun içerisine düşen Galip Dede, kendi kimliği olmadığı için 36 kişiden oluşan ailesini de nüfusa kaydettiremediğini belirtti. Kardeşlerine seslenen Galip Dede, yaşadıkları ile herkesi şaşkına çevirdi.

DNA TESTİNİ KABUL ETTİLER!

“Gül” ailesinin bir ferdi olduğunu belirten Galip Dede, Müge Anlı’nın ve ekibinin çabaları ile kardeşleri ile yüzleşti. Bir ara kardeşi Erdal Bey ile ters düşerek sinir krizi geçiren Galip Bey, kendisi için olmasa bile torunları için kimlik kaydı yaptırmak istediğini belirtti. Programa bağlanan yeğen Ömer, “Galip benim amcamdır. Onun mağdur olmaması için DNA örneği vereceğiz” ifadelerini kullandı. Müge Anlı da kimlik başvurularının yapılacağını müjdeledi.

36 kişilik kimliksiz aile, Müge Anlı'ya damgasını vurdu! Yersiz, yurtsuz çocukların dramı yürekleri burktu! ile ilgili etiketler Müge Anlı İle Tatlı Sert Müge Anlı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.