Ümit Dikbayır kimdir? İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır kaç yaşında, nereli? Neden istifa etti?

Ümit Dikbayır kimdir? Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır kaç yaşında, nereli? Dikbayır aynı zamanda İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi'dir. İşte Ümit Dikbayır’ın hayatı…

ÜMİT DİKBAYIR KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Ümit Dikbayır kimdir? 1968 yılında Sakarya'da doğdu. Siyasetçi Dikbayır İlk ve ortaöğrenimini Hendek'te, lise eğitimini ise Sakarya 1. Endüstri Meslek Lisesi'nde bitirdi. 1989 yılında askerlik yapan siyasetçi 48 yıllık aile firmasının yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmaya başladı.  İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olan Ümit Dikbayır İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve 28. Dönem Sakarya Milletvekilidir.

ÜMİT DİKBAYIR ÖZEL YAŞAMI

Evli ve 2 çocuk babasıdır. Dikbayır, 27. Dönem Sakarya milletvekili ve İYİ Parti Mali İşler Başkanıydı. 

ÜMİT DİKBAYIR İSTİFA NEDENİ NE?

Ümit Dikbayır kimdir? 20 Kasım 2023 tarihinde İYİ Parti'den istifa eden Dikbayır istifa gerekçesi olarak, parti içinde yaşanan yolsuzluk iddialarını öne sürdü. Bu iddiaları araştırmak için verdiği dilekçenin reddedildiğini açıkladı.

Dikbayır, istifa konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana, büyük bir heyecan ve özveriyle görev yaptım. Ancak, son dönemde parti içinde yaşanan yolsuzluk iddiaları, beni çok üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı. Bu iddiaları araştırmak için parti yönetimine dilekçe verdim. Ancak, dilekçem reddedildi. Bu durum, parti yönetiminin iddialarla ilgili samimi olmadığını ve bu iddiaları örtbas etmeye çalıştığını gösterdi.

Bu nedenle, İYİ Parti'den istifa etme kararı aldım. Bu kararımı, partimizin değerlerine ve benim ilke ve değerlerime olan bağlılığımdan dolayı aldım.

İYİ Parti'yi kuran ve bugünlere getiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Partinin bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Dikbayır'ın istifasını işleme koydu. Akşener, açıklamasında, Dikbayır'a hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Dikbayır'ın istifası, İYİ Parti içinde bir kriz yarattı. Parti içinde yolsuzluk iddialarının araştırılması için bir komisyon kurulması yönünde talepler arttı.

 

 

 

Ümit Dikbayır kimdir? İyi Parti Milletvekili Ümit Dikbayır kaç yaşında, nereli? Neden istifa etti? ile ilgili etiketler Ümit Dikbayır İYİ Parti Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.