The Graph (GRT) nedir?

Kripto para piyasası her geçen gün hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor. Kripto piyasasıyla ilgili en çok araştırılan konulardan biri de The Graph Grt (GRT). Peki, The Graph (GRT) nedir? Ayrıntılar haberimizde...

GRT coin, geliştiricilerin blok zinciri verilerine verimli bir şekilde erişmesine olanak tanıyan, merkezi olmayan uygulamalar için bir dizin oluşturma protokolüdür. The Graph (GRT) ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, The Graph (GRT) nedir? Detaylar haberimizde...

The Graph (GRT) nedir?

THE GRAPH (GRT) NEDİR?

The Graph IPFS ve Ethereum ile benzer olup Blockchain ağlarının sorgulanması amacıyla oluşturulmuş bir indeksleme protokolüdür. Bu sistemde isteyen her kullanıcı SubGraph ya da Alt Graph ismi verilen açık API oluşturabilir. Aynı zamanda elde edilen veriler yayınlayarak daha kolay işlenebilir hale getirilir. Platformda kullanılan yerel kripto para birimi ise Graph Token (GRT) şeklinde isimlendirilir.

Aralık 2020'de çıkan GRT coin protokolünde dört tür katılımcı vardır:

Dizin oluşturucular : Dizin oluşturma ve sorgu işleme hizmetleri sağlamak için GRT'yi kullanan düğüm operatörleri. Dizin oluşturucular, hizmetleri için sorgu ücretleri ve dizin oluşturucu ödülleri kazanır.

Küratörler : Dizin oluşturuculara protokol tarafından hangi API'lerin dizine eklenmesi gerektiğini bildiren alt grafik geliştiricileri, veri tüketicileri veya topluluk üyeleri.

Temsilciler : ağın güvenliğine katkıda bulunmak isteyen ancak kendileri bir Grafik Düğümü çalıştırmak istemeyen kişiler .

Tüketiciler : Alt grafikleri sorgulayan ve Dizin Oluşturuculara, Küratörlere ve Temsilcilere sorgu ücreti ödeyen son kullanıcılar.

The Graph (GRT) nedir? ile ilgili etiketler The Graph GRT
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.