Bitcoin, yatırımcılarını çileden çıkardı! BTC ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'e ne oldu? Bitcoin düşüyor mu? Bitcoin (BTC), son günlerde önemli bir değer kaybı yaşıyor ve bu da birçok yatırımcıların aklında bazı soru işaretleri getiriyor. Son piyasa olumsuzlukları ile birlikte, herkesin aklını karıştıran Bitcoin, daha yükselip yükselmeyeceği veya 25.000 dolar seviyesinin altına düşmeye devam edip etmeyeceği bir çok kişi tarafından araştırılıyor. Peki Bitcoin'de son durum ne? İşte 15.06.2023 Bitcoin fiyat tahmini ve kripto para piyasasında son durum...

Bitcoin'in fiyatındaki son %5'in üzerindeki önemli düşüş, yatırımcılar arasında büyük endişelere yol açtı.

Mart 2022'den bu yana art arda 10 oran artışının ardından, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası, federal fon oranını bu ay mevcut seviyesinde tutmayı seçti. Karar, istihdam kazanımlarının gücünü ve düşük işsizlik oranını da kabul eden FOMC açıklamasında vurgulandığı gibi, ekonomik faaliyette ılımlı bir artışa işaret eden göstergeler ışığında geldi. FOMC'nin devam eden hedefi, Fed'in açıklamasında belirtildiği gibi, enflasyonu %2 ila %3 hedef aralığına düşürmeye devam ediyor.

Ayrıca ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından bu hafta yayınlanan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile ilgili en son veriler, yıllık oranın %4'e düşmesiyle birlikte enflasyonda bir ılımlılık olduğunu ortaya koyuyor. %2 enflasyon ve tam istihdam hedeflerine ulaşmak için FOMC, federal fon oranı için hedef aralığını yüzde 5 ila 5-1/4 arasında tutmayı seçti.

Duyurunun ardından, Wall Street'teki dört büyük hisse senedi endeksinin tümü, kripto para birimi piyasasında hafif bir düşüşle birlikte bazı düşüşler yaşadı. Ancak altın ve gümüşün spot fiyatları Fed'in son açıklamasına paralel olarak yükseldi.

Faiz artışlarındaki duraklama, kripto gibi riskli varlıklar için destekleyici olarak alınabilse de, Fed politikalarındaki duruşu, bir yükseliş trendi için olumsuz olan daha fazla oran artışının geleceğine işaret ediyor.

BİTCOİN SON DURUM

Bitcoin şu anda Perşembe günü yaklaşık %5 düşüşle 25.050 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin, yatırımcılarını çileden çıkardı! BTC ve kripto para piyasasında son durum...

Bu düşüş, Federal Rezerv'in şahin bir açıklamasının ve kripto para piyasası için çalkantılı bir haftanın ardından geldi ve Bitcoin fiyatının Mart ortasından bu yana ilk kez 25.000 dolar eşiğinin altına düşmesine neden oldu. Teknik cephede, dört saatlik zaman dilimini incelerken, Bitcoin şimdiden 25.600 $ civarında bir çift dip destek seviyesi oluşturdu.

Ek olarak, Bitcoin fiyatındaki düşüş trendinin potansiyel olarak devam ettiğini gösteren "üç kara karga" olarak bilinen bir düşüş şamdan modeli oluşturdu. Takip edilecek bir sonraki destek seviyesi, satış bölgesinde bulunan MACD ve RSI göstergelerinin gösterdiği gibi 24.350 dolar civarında. Ayrıca 50 günlük üstel hareketli ortalama da Bitcoin fiyatındaki düşüş eğilimini destekliyor.

Bu nedenle, 25.000 dolar seviyesini yakından takip etmek önemlidir, çünkü bunun altında bir kırılma daha fazla düşüş hareketine neden olabilir.

Bitcoin, yatırımcılarını çileden çıkardı! BTC ve kripto para piyasasında son durum... ile ilgili etiketler BTC Bitcoin Kripto para
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.