Serçe ve başparmağın uyuşması, ciddi bir hastalık habercisi olabilir: Bu belirtileri yaşıyorsanız hemen doktora başvurun!

Serçe ve yüzük parmağında meydana gelen uyuşma, pek çok kişinin şikâyet ettiği rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Bu tür şikâyetlerden günlük hayatta bazı detaylara dikkat ederek kurtulmak mümkün oluyor. İşte detaylar…

Günlük hayatta ellerin, kolların nasıl kullanıldığı ya da ne şekilde hareket ettirildiği ile yaşanan eklem rahatsızlıkları arasında doğrudan ilişki bulunuyor. Dirseklerin gün içerisinde nasıl kullanıldığı da bu noktada önemli oluyor. Ayak ayak üstüne atarak oturmak gibi dirsekleri masaya dayamak da zararlı davranışlar arasında bulunuyor.

Op.Dr. Kerem Bıkmaz, dirsekleri masaya dayamanın zararları hakkında bilgi verdi. Bıkmaz, bu davranış şeklinin sinir sıkışmasına sebep olduğunu söyledi. Birçok kişi bu şekilde oturmanın zararları hakkında yeterli bilgiye sahip değil. Bu nedenle konunun uzmanlarının yaptığı açıklamaları dikkate almak gerekiyor.

KÜBİTAL TÜNEL SENDROMU

Dirsekte meydana gelen sinir sıkışması, kübital tünel sendromu olarak tanımlanıyor. Dirsekte meydana gelen sinir sıkışması nedeniyle serçe parmakta ve başparmakta uyuşma söz konusu oluyor. Serçe ve yüzük parmağında uyuşma problemi yaşayanların bu konuda dikkatli olması ve gerekli olması halinde hekim kontrolüne gitmesi gerekiyor.

Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bu sorunu yaşamamak için dirseklerin masaya dayanmamasını söylüyor. Özellikle masa başında çalışanların bu uyarıyı dikkate alması gerekiyor. Dirseklerden güç alarak oturmadan hareketleri ayarlamak daha doğru oluyor.

SERÇE VE YÜZÜK PARMAĞINDAKİ UYUŞMALARA DİKKAT

Serçe ve başparmağın uyuşması, ciddi bir hastalık habercisi olabilir: Bu belirtileri yaşıyorsanız hemen doktora başvurun!

Serçe ve yüzük parmağında meydana gelen uyuşmalar, sinir sıkışmasının en büyük belirtisi oluyor. Bu tür problemler yaşayanların bir hekime görünmesinde fayda bulunuyor. Hekimin önereceği tavsiyelere göre tedaviyi aksatmamak gerekiyor.

Serçe ve yüzük parmağında meydana gelen uyuşmaların ihmal edilmemesi gerekiyor. Çalışma masasını ergonomik hale getirmek de sinir sıkışmasını önlemek açısından faydalı oluyor. Özellikle masa ve sandalye boyunu orantılı hale getirmek tavsiye ediliyor.

Bilgisayar başında çalışanların destekleyici ürünler kullanması da faydalı oluyor. Bilek destekli mouse pad, klavye desteği gibi ürünler, kolları daha sağlıklı bir şekilde kullanmaya yardımcı oluyor. Bu detaylara dikkat ederek sinir sıkışması önlenebiliyor.

Serçe ve başparmağın uyuşması, ciddi bir hastalık habercisi olabilir: Bu belirtileri yaşıyorsanız hemen doktora başvurun! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.