Osman Bülent Zülfikar kimdir? Kaç yaşında? Osman Bülent Zülfikar nereli?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Yükseköğretim Kurulu'na 5 üye ve 20 üniversiteye rektör atanmıştır. Bu atama kararı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6. maddesinin b/1 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddelerine dayanmaktadır. Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmasının ardından, Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ın hayatı merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Osman Bülent Zülfikar kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Ayrıntılar haberimizde...

1958 yılında Bitlis'te doğan Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Haydarpaşa Lisesi'ni 1975 yılında tamamladı. Tıp eğitimini 1981 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak mezun oldu. Uzmanlık alanını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı'nda sürdürdü ve 1986 yılında "Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı" unvanını aldı. 1991 yılında "Doçent" unvanını kazandı.

Osman Bülent Zülfikar kimdir? Kaç yaşında? Osman Bülent Zülfikar nereli?

Prof. Dr. Zülfikar, akademik kariyeri boyunca pek çok alanda çalışmalara imza atmıştır. Hemofili hastalığı üzerine yaptığı çalışmalar, Londra'da geçirdiği süreçte önem kazanmıştır. 1992 yılında Türkiye Hemofili Derneği'nin kurulmasına öncülük etmiş ve hala başkanlığını yapmaktadır. Ayrıca, 1993 yılında Akdeniz Anemisi üzerine Londra'da ve "Kemik İliği Nakli" konusunda Chicago Üniversitesi'nde çalışmalar yapmıştır.

Prof. Dr. Zülfikar, 1994-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı görevini üstlenmiş ve birçok sağlık alanındaki kuruluşları hayata geçirmiştir. Bu dönemde, gıda güvenliği, su ve hava temizliği, engellilerin şehir hayatına katılımı gibi konularda önemli adımlar atmıştır.

2000 yılında "Profesör" unvanını alan Zülfikar, 2002 yılından itibaren özel sağlık sektöründe Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanındaki hizmetlerini sürdürmektedir. Teşhis ve tedavi alanında geniş bir hasta kitlesine hizmet verirken, aynı zamanda ebeveynlere çocuklarını sağlıklı bir şekilde büyütmeleri konusunda rehberlik etmektedir.

Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar'ın kariyeri, 2004 yılında Yüksek Öğretim Kurulu üyeliği ile daha da zenginleşmiştir. Ayrıca, Türkiye Hemofili Derneği'nin 2008 Dünya Hemofili Kongresi'nde başkanlık görevini başarıyla üstlenmiştir.

Çocuk Sağlığı, Kan Hastalıkları ve Şehir Toplum Sağlığı alanlarında toplam 25 kitabı, yurt içi ve dışında yayınlanmış 130 makalesi ve 411 sunumu bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, özel sağlık işletmeleri ve üniversitelerden toplam 28 ödül almıştır. Halen İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde (İstanbul Fatih) hizmet vermeye devam etmektedir.

Osman Bülent Zülfikar kimdir? Kaç yaşında? Osman Bülent Zülfikar nereli? ile ilgili etiketler Rektör İstanbul Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.