Netflix'in bomba dizisi Jeffrey Dahmer'in konusu nedir? Hikayesi gerçek mi?

21 Eylül'de Netflix'te dizi olarak başlayan ve çıkışıyla büyük ilgi toplayan Dahmer dizisi gerçek bir hayat hikayesini ele alıyor. Psikopat seri katil Dahmer dizisi 75 ülkede izlenerek rekor sayıya ulaştı. Peki çıkışıyla gündeme bomba gibi düşen Dahmer dizisinin konusu nedir? Jeffrey Dahmer kimdir? Jeffrey Dahmer hikayesi gerçek midir? Dizinin tüm detayları haberimizde... İşte detaylar...

21 Eylül'de Netflix platformunda başlayan Dahmer dizisi psikopat seri katilin ABD'de 1978 yılından 1991 yılına kadar en az 17 erkeği öldürmesiyle bilinen Jeffery Dahmer'in hikayesini anlatıyor.

Korku ve gerilim tutkunlarını etkileyen bu dizi için "Diziyi ilk oturuşta bitirdim" Çok sürükleyici ve kaliteli" gibi çoğunlukla olumlu yorumlar aldı.

Netflix'in bomba dizisi Jeffrey Dahmer'in konusu nedir? Hikayesi gerçek mi?
Dizinin başrolünde American Horror Story yapımında da yer alan Evan Peters yer alıyor. Genellikle korku türündeki hikayelere hayat veren başarılı oyuncu Evan Peters, performansıyla izleyicilerinden tam not aldı.

PEKİ JERRY DAHMER GERÇEKTE KİMDİR?

Netflix'in bomba dizisi Jeffrey Dahmer'in konusu nedir? Hikayesi gerçek mi? - Resim : 2

Jeffrey Lionel Dahmer (21 Mayıs 1960 – 28 Kasım 1994), Amerikalı seri katil ve tecavüzcüdür. Dahmer, özellikle 1987 ve 1991 arasında yoğun olmak üzere, 1978 ve 1991 arasında, çoğu Asya ve Afrika kökenli 17 adamı ve erkek çocuğunu öldürdü. Cinayetleri genel olarak tecavüz, işkence, parçalama, nekrofili ve yamyamlık gibi suçlarla beraber işledi. Dahmer, tutuklanmasından üç yıl sonra, 28 Kasım 1994'te, tutuklu olduğu Columbia Correctional Institution'da bir başka mahkûm tarafından kafasına aldığı ağır bir darbe sonucu hayatını kaybetti.

CANAVAR: JEFFREY DAHMER HİKAYESİ KAÇ BÖLÜM?

Canavar: Jeffrey Dahmer gerçek hayat hikayesini anlatan dizinin tamamı 10 bölümden oluşmaktadır.

DİZİ, KURBANIN AİLESİNDEN TEPKİ ALDI

Jeffrey Dahmer'in kurbanlarından biri olan 19 yaşındali Erol Lindsey'in ablası Rita Isbell'in mahkeme salonundaki savunma konuşması sosyal medyada viral oldu. Bu dizi için abla Isbel ve ailesi diziden memnun kalmadıklarını belirterek tepki gösterdi.

19 yaşındaki Erol Lindsey'in kuzeni olduğu belirtilen kişi hesabında şu cümleleri kullandı "Kimseye ne izlemesi gerektiğini söylemiyorum, gerçek suç yapımlarının çok büyük kitlesi olduğunu biliyorum ama kurbanları gerçekten merak ediyorsanız benim ailem (Isbelller) bu diziye aşırı sinirlenmiş durumda. Travmalarımızı tekrar tekrar canlandırıyor ve ne için? Daha kaç filme/diziye/belgesele ihtiyacımız var? "

Ayrıca şunları da ekledi "Dizi yapılırken ailelere haber verilmedi. Bunların hepsi kamuya açık olaylar, kimseye haber vermeleri (ya da ödeme yapmaları!) gerekmiyor. Biz de diziyi herkesle birlikte öğrendik" diyerek yapımdan para almadıklarını ve kendilerinden izin istenmediğini vurguladı.

 

 

 

Netflix'in bomba dizisi Jeffrey Dahmer'in konusu nedir? Hikayesi gerçek mi? ile ilgili etiketler Netflix dahmer jeffrey dahmer hayatı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.