Türk yönetmen İlker Çatak'ın filmi Oscar'a aday gösterildi! "The Teachers' Lounge" filminin konusu ne?

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen Oscar Ödülleri için geri sayım başladı. 2024 Oscar adayları açıklandı. Açıklanan adaylar arasında Türk yönetmen İlker Çatak'ın "Teachers' Lounge" adlı filmi de En İyi Uluslararası Film dalında aday gösterildi. Peki İlker Çatak kimdir? The Teachers' Lounge filminin konusu ne?

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Oscar Ödülleri bu yıl 96'ıncı kez düzenlenecek olan törenle dağıtılacak.

Los Angeles'taki töreni sunuculuğunu ünlü talk şov sunucusu Jimmy Kimmel üstlenecek.

2024 OSCAR ÖDÜLLERİ NE ZAMAN?

96. Oscar Ödülleri bu yıl 10 Mart 2024'te Los Angeles'taki Dolby Theatre'da yapılacak tören ile sahiplerini bulacak.

TÜRK YÖNETMEN İLKER ÇATAK'IN FİLMİ DE OSCAR ADAYI

Açıklanan Oscar adayları arasında dikkat çeken isimlerden biri de Türk yönetmen İker Çatak'ın "Teachers' Lounge" filmi oldu. İlker Çatak'ın yönetmenliğini üstlendiği film, En İyi Uluslararası Film dalında Oscar'a aday gösterildi. Almanya adına Oscar'a aday gösterilen filmin başrolünde Leonie Benesch yer alıyor.

Türk yönetmen İlker Çatak'ın filmi Oscar'a aday gösterildi! "The Teachers' Lounge" filminin konusu ne?

THE TEACHERS' LOUNGE FİLMİNİN KONUSU

İlker Çatak'ın The Teachers' Lounge filminin konusu şu şekilde:

Öğretmen Carla Nowak, öğrencilerinden birinin hırsızlık yaptığından şüphelenilince meselenin özüne inmeye karar verir. İdealleri ile okul sistemi arasında sıkışıp kalan eylemlerinin sonuçları onu yıkma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Türk yönetmen İlker Çatak'ın filmi Oscar'a aday gösterildi! "The Teachers' Lounge" filminin konusu ne? - Resim : 2

İLKER ÇATAK KİMDİR?

İlker Çatak, 11 Ocak 1984'te Berlin'de doğdu. Liseyi İstanbul'da okuduktan sonra Berlin'de sinema ve televizyon eğitimi aldı. Mezuniyet tezini Nuri Bilge Ceylan üzerine yaptı.

2014 yılında, mezuniyet filmi olan Sadakat, Yabancı Kısa Film dalında En İyi Film Oscar'ını kazandı. Bu, bir Türk yönetmenin kazandığı ilk Akademi Ödülü oldu.

Çatak, ilk uzun metrajlı filmi Once Upon a Time in Indian Country'i 2017 yılında yönetti. Film, Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Altın Ayı için aday gösterildi.

2019 yılında, Çatak'ın ikinci uzun metrajlı filmi I Was, I Am, I Will Be, Münih Film Festivali'nde prömiyer yaptı. Film, çeşitli festivallerden ödüller kazandı.

Çatak'ın en son filmi, 2021 yılında gösterime giren İstanbul Garden, Berlin Uluslararası Film Festivali'nde FIPRESCI Ödülü'nü kazandı.

Çatak, çalışmalarında genellikle insan ilişkilerini, aile bağlarını ve kültürel kimliği araştırıyor. Filmleri, güçlü anlatısı ve çarpıcı görselliği ile övülüyor.

Çatak, uluslararası alanda tanınan ve ödüllü bir yönetmendir. Çalışmaları, Türk sinemasının dünya sahnesinde tanınmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Türk yönetmen İlker Çatak'ın filmi Oscar'a aday gösterildi! "The Teachers' Lounge" filminin konusu ne? ile ilgili etiketler Oscar Ödülleri Oscar film
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.