Medula eczane sistemi neden çalışmıyor?

Eczanelerde kullanılan ve reçete onay sistemi olarak bilinen Medula Provizyon Sistemi son zamanlarda sürekli arıza vermektedir. Eczacılarda sistem üzerinden onay alamayınca hastalarda gereken ilaçları temin edememekte ve bunun için saatlerce beklemektedir.

Eczanelerin kullandığı sistemlerden birisi olan Medula Provizyon Sistemi’nde son haftalarda ortaya çıkan sorunlar hasta ile eczacılar arasında sıkıntıya sebep veriyor. Sistem üzerinden onay alamayanlar eczacılarda hastaların ilaçlarını temin edememekle beraber büyük sıkıntı yaşamaktadır.

Medula Eczane Sistemi Neden Çalışmıyor?

Medula Provizyon Sistemi, son haftalarda yeniden sorun çıkarmaya başlayınca eczacılar ve hastalar sıkıntı yaşamaya başladı. Medula’nın tam olarak sağlıklı çalışmaması neticesinde eczacılar, hastaların ilaçlarını temin etmekte büyük sıkıntılar yaşarken kimi zaman saatlerce eczanede beklemek durumunda kalıyorlar.

Medula eczane sistemi neden çalışmıyor?

Medula Nedir?

Sağlık Bakanlığı tarafından daha kolay ilaç alınması amacıyla oluşturulan bir program olan Medula, hastanelerin, doktorların, eczanelerin, optisyenlerin, teşhislerin, tanıların ve bunun gibi pek çok şeyin internet üzerinden kaydedildiği ve takip edildiği bir sistem olarak bilinmektedir.

Medula programı sayesinde sisteme girilen ilaçların, reçetelerin ve muayene yöntemleri takip edilebilmektedir. Medula ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'yla sözleşmesi olan eczanelerde sigortalılara ait reçetelerin faturalandırılması ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun eczanelere geri ödeme yapması amacıyla geliştirilmiştir.

Medula eczane sistemi neden çalışmıyor? ile ilgili etiketler Eczane medula
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.