Kaan Taşaner Kut'ül Amare'den ayrıldı mı?

Kaan Taşaner Kut'ül Amare'den neden ayrıldı? Süleyman Askeri'ni canlandıran ve oldukça sevilen Kaan Taşaner'in Kut'ül Amare'den ayrılması üzerine vatandaşlarımız araştırma yapıyorlar. TRT'nin yeni sezondaki iddialı yapımı Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde herkesi şaşırtan bir gelişme yaşandı. Sevilen dizinin başrol oyuncusu Kaan Taşaner, rolü henüz bitmemesine rağmen diziden ayrıldı. Peki, Süleyman Askeri diziden çıktı mı? Kaan Taşaner Kut'ül Amare'den neden ayrıldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Kut'ül Amare'de şoke eden ayrılık... TRT1’in Bozdağ Film imzalı dizisi 'Mehmetçik Kut’ül Amare' perşembe akşamlarına damga vurmaya devam ediyor. Sevilen diziyle ilgili yeni çıkan bir haber izleyicileri şaşırttı. Vatandaşlarımız tarafından merak edilen soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz... Peki, Süleyman Askeri diziden çıktı mı? Kaan Taşaner Kut'ül Amare'den neden ayrıldı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

suleyman_askeri_diziden_ckt_m

KAAN TAŞANER KUT'ÜL AMARE'DEN NEDEN AYRILDI?

TRT1’in Bozdağ Film imzalı dizisi 'Mehmetçik Kut’ül Amare' perşembe akşamlarına damga vurmaya devam ediyor. Sevilen diziyle ilgili yeni çıkan bir haber izleyicileri şaşırttı.

Dizide 'Süleyman Asker' karakterine hayat veren Kaan Taşaner'in yeni bölümde olmayacağı öğrenildi. Kendisine yazılan rolün henüz bitmemesine rağmen neden dizide olmayacağı ise merak konusu oldu.

OYUNCU KAPRİSİNE DAYANAMADILAR!

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre Kaan Taşaner'in sette yaptığı kaprislere dayanamayan yapımcılar ünlü oyuncuyla çalışmama kararı aldı.

İSMAİL HACIOĞLU KADROYA DAHİL EDİLDİ

Öte yandan dev prodüksiyonlu dizinin kadrosuna son olarak ödüllü oyuncu İsmail Hacıoğlu, başrol olarak dahil olmuştu. Senaryosunu Mehmet Bozdağ, İsa Yıldız ve Uhud Tekin’in yazdığı dizide Hacıoğlu, Üsküplü bir kahraman rolüyle seyirci karşısına çıkıyor.

KAAN_TASANER_NEDEN_DIZIDEN_AYRILDI

KAAN TAŞANER KİMDİR?

Kaan Taşaner, 23 Nisan 1979 tarihinde Antalya'da doğmuştur. Oyuncu Sacide Taşaner annesidir. 17 yaşında Antalya'da iken bir tiyatro topluluğunun kurslarına katıldı.
Konya, Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Tiyatro Ana sanat Dalı bölümünden 1999-2000 Eğitim Öğretim Yılında 95180108 numaralı öğrencisi iken mezun oldu.
Kaan Taşaner, oyunculuğa ilk adımını, Karanlıkta ilk ışık Kubilay adlı tiyatro oyunuyla attı, ardından 2004 yılına kadar çeşitli oyunlarda sahne aldı.

2004 yılında "Büyük Buluşma" adlı dizide rol alarak dizi hayatına başladı.

Kaan Taşaner, 2010 yılında Vedat Türkali'nin senaryosunu yazdığı "Fatmagül'ün Suçu Ne?" adlı dizide, Beren Saat, Engin Akyürek, Sumru Yavrucuk, Musa Uzunlar, Civan Canova, Fırat Çelik, Murat Daltaban, Buğra Gülsoy, Seda Güven, Deniz Türkali, Engin Öztürk, Esra Dermancıoğlu, Bülent Seyran ile birlikte oynadı.

2012 yılında "Kuzey Güney" adlı dizide Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy, Öykü Karayel, Merve Boluğur, Mustafa Avkıran, Semra Dinçer, Zerrin Tekindor, Hale Soygazi, Bade İşçil ile birlikte oynadı.

2013 yılında "Kayıp" adlı dizide Mete Horozoğlu, Aslı Enver, İlker Kaleli, Dolunay Soysert, Kürşat Alnıaçık, Menderes Samancılar ile beraber rol aldı.

8 Aralık 2014 tarihinde TRT 1'de başlayan "Diriliş: Ertuğrul Gazi" adlı dizide Engin Altan Düzyatan Ertuğrul Gazi'yi canlandırırken Esra Bilgiç Halime Hatun karakterini canlandırdı. Diğer rollerde ise Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi isimler rol aldı.

ÖDÜLLERİ

2012 - TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu- Fatmagül'ün Suçu Ne?
Rol Aldığı Tiyatro Oyunları:
1998 - Karanlıkta ilk ışık Kubilay
2000 - Asiye Nasıl Kurtulur
2001 - Deli Dumrul
2003 - Vanya Dayı
2004 - Soyut Padişah
2005 - Ana Hanım Kız Hanım
2006 - Buzlar Çözülmeden
2009 - Eros Pansiyon
Filmleri ve Dizileri:
2014 - Diriliş: Ertuğrul Gazi (Gündoğdu) (TV Dizisi)
2013 - Kayıp (Kemal Özdemir) (TV Dizisi)
2012 - Kuzey Güney (Şeref Komiser) (TV Dizisi)
2010 - 2011 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (Erdoğan Yaşaran) (TV Dizisi)
2008 - Kendi Okulumuza Doğru (Ozan Öğretmen) (TV Dizisi)
2007 - Hakkını Helal Et (Tayfun) (TV Dizisi)
2005 - Beşinci Boyut (Galip) (TV Dizisi)
2004 - Büyük Buluşma (TV Dizisi)

Kaan_Tasaner_Kutul_Amareden_ayrld_m__Neden_ayrld_Suleyman_Askeri_diziden_ckt_m

KUT'ÜL AMARE NEDİR?

Kut'ül Ammare, Bağdat'ın güneyinde, 6500 civarında kişinin yaşadığı bir kasabaydı… General Charles Townshend komutasındaki İngiliz (Hint) Tümeni Bağdat'a ilerlemeye çalışırken 23 Kasım 1915'te Selman-ı Pak Muharebesi'ni kazanamayarak geri çekildi ve Kut kasabasına sığınmak zorunda kaldı.

Yeni kurulan Osmanlı 6. Ordusu'nun komutanlığına atanan Mareşal Von Der Goltz'un emriyle Irak ve havalisi komutanı Albay(Miralay) Sakallı Nurettin Bey'in kuvvetleri 27 Aralık 1915'te Kut kasabasını kuşattı. Böylece 29 Nisan 1916'ya kadar sürecek Kut Kuşatması başlamış oldu.

İngilizler Kut'u kurtarmak için bir kaç kez General Aylmer ve General Gorringe komutasında hücuma geçtiyse de başaramayarak geri çekildi.

İşte bu çatışmalardan 16 Ocak 1916'da Şeyh Saad muharebesinde geri çekilme emri veren 9. Kolordu Komutanı Sakallı Nurettin Bey görevinden alındı ve yerine Enver Paşa'nın kendisinden bir yaş küçük amcası Mirliva Halil Paşa getirildi!

Yani daha sonra paşalığa yükselecek Sakallı Nurettin'in Kut'ül Ammare kuşatmasındaki varlığı yalnızca 19 gün sürmüştü!

Bu tarihten 3 ay sonra 19 Nisan 1916'da Mareşal Von Goltz Bağdat'taki karargahında tifüsten ölünce yerine Halil Paşa getirildi. Yalnızca 10 gün sonra 29 Nisan 1916'da ise General Townshend, diğer 13 general, 481 subay ve 13 bin 300 er Kut'da yaşanan açlık nedeniyle Osmanlı kuvvetlerine teslim oldu. Halil Paşa 6. Ordu'ya yayınladığı mesajda şöyle demişti:

Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz.

(Kut'ül Amare'nin tarihi 19 Nisan 2016 tarihli Ümit Zileli'nin yazısından alınmıştır.)

KUT-ÜL AMARE'DE NELER OLDU?

Yeni kurulan Osmanlı 6. Ordusu'nun Komutanlığı'na atanarak 5 Aralık'ta Bağdat'a varan Mareşal Colmar Freiherr von der Goltz Paşa'nın emriyle Irak ve Havalisi Komutanı Miralay (Albay) 'Sakallı' Nurettin Bey'in birlikleri 27 Aralık'ta Kut'u kuşattı. İngilizler Kut'u kurtarmak için General Aylmer komutasındaki kolorduyla hücuma geçti ancak, 6 Ocak 1916 tarihli Şeyh Saad Muharebesi'nde 4.000 askerini kaybederek geri çekildi. Bu muharebede 9. Kolordu Komutanı Miralay 'Sakallı' Nurettin Bey görevinden alındı ve yerine Enver Paşa'nın kendisinden bir yaş küçük olan amcası Mirliva Halil Paşa (Kut) getirildi.

İngiliz Ordusu, 13 Ocak 1916 tarihli Vadi Muharebesi'nde 1.600, 21 Ocak Hannah Muharebesi'nde 2.700 askeri kaybederek geri püskürtüldü. İngilizler mart başında tekrar taarruza geçti. 8 Mart 1916'da Sabis mevkiinde Miralay Ali İhsan Bey komutasındaki 13. Kolordu'ya hücum ettilerse de 3.500 asker kaybederek geri çekildiler. Bu yenilgiden dolayı General Aylmer azledilerek yerine General Gorringe getirildi.

Kaan Taşaner Kut'ül Amare'den ayrıldı mı? ile ilgili etiketler Kaan Taşaner süleyman askeri neden ayrıldı kut'ül amare
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.