ICO nedir? Nasıl çalışır?

Kripto para piyasasındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, kripto para piyasasındaki gelişmeler ve kavramlar merakla araştırılıyor. ICO (Initial Coin Offering) ise bu çerçevede en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, ICO nedir? Nasıl çalışır? Ayrıntılar haberimizde...

İlk Para Teklifi (ICO), kripto para birimi endüstrisinin İlk Halka Arz (IPO) ile eşdeğeridir. ICO'lar, yeni bir jeton, uygulama veya hizmet oluşturmak için para toplamak isteyen bir şirketin ICO ile başlattığı para toplama yöntemi olarak işlev görür. Kripto para piyasasındaki araştırmalar hız kesmeden devam ederken, ICO en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, ICO nedir? Nasıl çalışır? Detaylar haberimizde... 

ICO nedir? Nasıl çalışır?

ICO (INITIAL COIN OFFERING) NEDİR, NASIL ÇALIŞIR?

ICO, terimi en basit anlamıyla bir kripto paranın ilk kez halka ihraç edilmesidir. ICO'lar blockchain tabanlı projelere fon toplama adına yapılan çok önemli bir etkinliktir. Böylelikle çok sayıda yeni token ve proje hayata geçer. Ayrıca projeyi geliştiren ekibe kaynak sağlar ve karşılığında yatırımcıya projenin gelecekti sağlayacağı imkanlardan faydalanma, projenin geleceği ile ilgili söz hakkına sahip olma gibi haklar sunar.

ICO'lar proje ekibine çok hızlı bir şekilde fon toplama imkanı sunarken yatırımcılarına da yine hızlı bir şekilde kar elde etme fırsatı verir. Üstelik isteyen herkes projede bir kısıt öngörülmemişse ICO'ya yatırım yapabilir. Bir giriş engeli bulunmamaktadır. Bu kadar çekici olan bu etkinliğin dezavantajları da var. Sahte projeler ve manipüle edilmiş ICO'lara dikkat edilmesi gerekiyor.

Bir kripto para birimi girişimcisi ICO aracılığıyla para toplamak istediğinde, genellikle projenin ne hakkında olduğunu, projenin tamamlanmasının ardından ne kadar paraya ihtiyaç duyulacağını, kurucuların kaç sanal tokenini tutacağını, ne tür para kabul edileceğini ve ICO kampanyasının ne kadar süreceğini hesaplamalıdır.

ICO kampanyası sırasında, projenin meraklıları ve destekçileri, projenin bazı jetonlarını dijital para birimi ile satın alır. Bu madeni paralara jeton denir ve yatırımcılara satılan bir şirketin hisselerine benzer. Toplanan para firma tarafından talep edilen asgari fonları karşılamıyorsa, para destekçilere iade edilebilir ve ICO başarısız sayılır. Finansman gereklilikleri belirtilen zaman dilimi içinde karşılanırsa, toplanan para projenin hedeflerini gerçekleştirmek için kullanılır.

 

 

ICO nedir? Nasıl çalışır? ile ilgili etiketler ICO
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.