Huysuz Virjin'in vasiyetine iki yeğeninden şok itiraz

Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde hayatını kaybeden ve bütün servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bırakan Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyetine yeğenlerinden itiraz geldi. Evren ve Erhan Saydam konuyu mahkemeye kadar taşıdı.

Huysuz Virjin tiplemesi ile akıllara kazınan Seyfi Dursunoğlu, 87 yaşında iken 17 Temmuz tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Ölümünden önce vasiyetnamesini hazırlatan ünlü sanatçı Üsküdar’daki eviyle beraber bankadaki yüklü miktarda birikimini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bırakmıştı.

Dursunoğlu’nun vefatının ardından vasiyetini yasal mirasçılarından çoğu onayladı. Ancak yeğenlerinden Evren Saydan ve Erhan Saydan vasiyete itiraz ederek konuyu mahkeme kadar taşıma kararı aldı. Anadolu Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasının Mart ayında görüleceği belirtildi.

Huysuz Virjin'in vasiyetine iki yeğeninden şok itiraz

İki Yeğeninden Vasiyete İtiraz

ÇYDD avukatı Sedat Durna konu hakkında yaptığı açıklamasında Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyetinin aynı gün sağlık raporu alınarak noterde yaptırıldığını bunun en güçlü, en sağlam vasiyet şekillerinden biri olduğunu söyledi. 0 yasal mirasçıdan 5’i, vefat sonrası vasiyeti onayladığını hatırlatan Durna, ancak iki yeğeni Evren Saydan ve Erhan Saydan’ın buna itirazda bulunduklarını kaydetti.

Seyfi Dursunoğlu’nun mirasının henüz derneğe geçmediğini de belirten Durna, yeğenlerinin vasiyetinden 10’da 1 oranında pay istediklerini belirtti. Bu sürecin hukuki olarak 4-5 yıl devam edebileceğini söyleyen Durna, yeğenlerinin bir hak durumu olmasının mümkün olamayacağını sözlerine eklemeden geçemedi.

Huysuz Virjin'in vasiyetine iki yeğeninden şok itiraz - Resim : 2

Seyfi Dursunoğlu’nun avukat olan yeğeni Gizem Özköseoğlu ise sanatçının cenaze töreninde tüm dileklerini yerine getireceklerini ve vasiyetine karşı herhangi bir itirazda bulunmayacaklarını söylemişti.

Vasiyeti dikkat çekmişti!

Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyeti doğrultusunda; Üsküdar’daki evinin ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikiminin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne, evindeki tüm şahsi eşyalarını yeğeni Güliz Buyrukbilen’e, kullandığı Land Rover marka cipi de yardımcısı Ümit Yazıcı’ya bıraktığı belirtilmişti.

 

Huysuz Virjin'in vasiyetine iki yeğeninden şok itiraz ile ilgili etiketler vasiyet seyfi dursunoğlu yeğen huysuz virjin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.