Faturalarınızın maliyetini düşürmek için tasarruftan yararlanın! İşte tasarruf yapma yolları

Elektrik, su ya da doğalgaz faturasından tasarruf etmek isteyenler için uzmanlar bir dizi tasarruf önerilerinde bulundu. Maliyeti ciddi oranda düşüren bu tasarrufların her üç faturada da fark edeceği söylendi.

Artan fatura maliyetleri ile karşı karşıya kalan vatandaşlar, özellikle pandemiden bu yana yükselen enflasyon ile başlayan enerji krizinin bir nevi kurbanı oldu. Son iki yıldır faturaların maliyetleri artmaya devam ederken; artan fatura maliyetlerine karşılık uzmanlar ise, vatandaşların alabileceği tasarruf tedbirlerini peş peşe sıralamaya başladı. Bu tedbirlere yenileri eklendi.

Enerji tasarrufu halihazırda yapılması gereken önemli bir durum iken; artan faturalar bunu zorunlu hale getirdi. Bu nedenle pek çok vatandaş ısınma ve diğer tüm elektrikli ya da doğalgazlı işlemlerden kısma yoluna gitti. Ancak doğru tasarruf için dereceleri düşürmek yetmez. Kapsamlı bir tasarruf rehberi hazırlayan uzmanlar; hem su hem elektrik hem de doğalgaz faturalarından tasarruf etmenin yollarını açıkladı.

ISI YALITIMI İÇİN EVİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

Faturalarınızın maliyetini düşürmek için tasarruftan yararlanın! İşte tasarruf yapma yolları

Hem ısınabileceğiniz hem de tasarruf edebileceğiniz tek bir seçenek var: ısı yalıtımı. Isı yalıtımını muhakkak öneren uzmanlar, buna ek olarak pencereler, kapılar ve cihazlardaki contaları kontrol etmeyi öneriyor. Aynı zamanda hava sızdıran her yerin kapatılması gerektiğini söyleyen uzmanlar, bunun ısınmayı da soğutmayı da daha verimli hale getireceğini düşünüyor. Dolayısıyla hem elektrik hem de doğalgazdan tasarruf edebilmek adına yazın ve kışın ısı yalıtımı son derece önemli. Evlerinde termostat olan kişileri için bir başka önemli husus ise, bu termostatların kullanılmadığı zamanlarda düşürülmesi. Tamamen kapatmayı önermeyen uzmanlar, tamamen kapatılması halinde, açıldığında yeniden daha fazla enerji yakacağından uyku halinde ya da evde olunmayan dönemlerde termostatların 10 ila 15 derece arasına sabitlenmesini tavsiye ediyor.

SU KULLANIMINI DOĞRU ISIDA YAPIN

Buzdolabı gibi enerji tüketimi yüksek olan beyaz eşyaları doğru derecede kullanmak son derece önemli. Buna ek olarak uzmanlar, su tasarrufu için de birkaç öneride bulunuyor. Örneğin duşları iki dakikaya düşürmeyi öneren uzmanlar, duş başlıklarını daha verimli olan ‘WaterSense’ etiketli başlıklar ile değiştirmeyi tavsiye ediyor. Bu noktada sızdıran muslukların tamiri ciddi bir tasarruf sağlatacakken; suların kullanım sıcaklıkları da elektrik ve doğalgazdan tasarruf ettirmeyi sağlıyor. Dolayısıyla su derecelerini standart olan 140’tan 120’ye düşürmek ya da çamaşırları daha düşük sıcaklıkta yıkamak işe yarayabilir.

Faturalarınızın maliyetini düşürmek için tasarruftan yararlanın! İşte tasarruf yapma yolları ile ilgili etiketler Elektrik fatura Tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.