Fahiş fiyatla mücadele! Ambalaj üzerine tavsiye fiyat düzenlemesi geliyor

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine tavsiye fiyat yazılması gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatla mücadele önlemleri kapsamında "ambalaj üzerine fiyatların yazılması da düşünülebilir" dedi. Konu ile alakalı Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaya başladığı belirtiliyor. İşte detaylar...

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine tavsiye fiyat yazılması gündemde.

Fahiş fiyatla mücadele! Ambalaj üzerine tavsiye fiyat düzenlemesi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatla mücadele önlemleri kapsamında "ambalaj üzerine fiyatların yazılması da düşünülebilir" dedi.

Sabah gazetesinin haberine göre bakanlık üretici, toptancı ve perakendecilerle bir çalışma yapıyor. Ambalaj üzerine fiyat etiketi üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek. Bu komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması öngörülüyor.

Ambalajda yer alacak fiyat "tavsiye fiyatı" olarak ortak karar ile belirlenecek. Üretici, toptancı, perakendeci ürünün üzerine maliyet ve kârı ekleyerek bir fiyat çıkaracak.

Bu fiyat Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak ve onayı alınacak. Belirlenen fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak. Böylece, etiket değişimi tüketiciler tarafından daha kolay takip edilebilecek.

Ürünlerin üzerinde fiyat yer aldığından, önceden daha ucuza alınmış bir ürünün yüksek fiyattan satışının da önlenmesi planlanıyor. Bu şekilde stokçuluğun da engellenmesi hedefleniyor.

 

 

Fahiş fiyatla mücadele! Ambalaj üzerine tavsiye fiyat düzenlemesi geliyor ile ilgili etiketler ekonomi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ticaret Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.