Evlilik kredisi ne kadar, kimler alacak? Evlilik kredi başvurusu nasıl yapılır?

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, yeni evlenen çiftlere yönelik olarak Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla faizsiz evlilik kredisi verileceği duyuruldu. Peki, evlilik kredisi ne kadar, kimler alacak? Evlilik kredi başvurusu nasıl yapılır? Evlilik kredisi başvuru tarihi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni evlenen çiftleri desteklemek amacıyla Aile ve Gençlik Bankası üzerinden faizsiz evlilik kredisi sağlanacağını açıkladı. Kredi, çiftlerin evlilik masraflarını karşılamak ve yeni evlilikleri teşvik etmek amacıyla sunulacak. Peki, Evlilik kredisi ne kadar, kimler alacak? Evlilik kredi başvurusu nasıl yapılır?  Evlilik kredisi başvuru tarihi ne zaman? 

Evlilik kredisi ne kadar, kimler alacak? Evlilik kredi başvurusu nasıl yapılır?

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR?

150 bin TL'ye kadar olan faizsiz evlilik kredisi, çiftlere 2 yıl geri ödemesiz dönem sunularak verilecek. Bu dönemde çiftler ödeme yapmadan önce rahat bir süreç geçirebilecekler. Ardından kredi geri ödemesi, 48 ay vadeli olarak başlayacak.

EVLİLİK KREDİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Evlilik kredisi başvuru tarihleri henüz net olarak açıklanmadı. Başvuru tarihleri belirlendiğinde ilgili resmi kanallardan duyurular yapılması bekleniyor. Bu nedenle başvuru yapmak isteyen çiftlerin resmi kaynakları takip etmeleri önerilir.

EVLİLİK KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Faizsiz evlilik kredisinden yararlanmak isteyen çiftlerin bazı şartları sağlaması gerekmektedir. Ancak, kesin ve güncel bilgilere ulaşmak için resmi açıklamaları takip etmek önemlidir. Genel olarak, Türkiye'de vatandaşlık şartlarını taşıyan ve yeni evlenen çiftlerin başvuruda bulunabileceği düşünülmektedir.

Evlilik kredisi ne kadar, kimler alacak? Evlilik kredi başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler kredi evlilik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.