Bunu yapanlar çift maaş alabilecek! İşte başvuru şartları...

Türkiye genelinde kadınların, eşinin ve babasının vefat etmiş olması durumunda, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre, hem eşten hem babadan maaş alma hakkına sahip olduğu müjdeli bir gelişme yaşandı. Ancak, bu avantajdan faydalanmak için belirli şartlar ve başvuru sürecine dair önemli detaylar bulunmaktadır. Peki, çift maaş nasıl alınır, neler yapmak gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Hem babadan hem de eşten emekli maaşı almak isteyen kadınların eğer kaybedilen babası veya eşi aynı kurumdan emekli değilse, kadın her iki maaşı da iki ayrı kuruma başvurarak talep edebilmektedir. Örneğin, baba Bağ Kur emeklisiyse ve ölen eş SGK emeklisiyse, çift maaş ödemelerinde hukuksal sorunla karşılaşılmamaktadır. Peki, çift maaş nasıl alınır, ne yapmak gerekir?

Bunu yapanlar çift maaş alabilecek! İşte başvuru şartları...

Çift maaş alabilme imkanından yararlanmak isteyen kadınlar, SGK tarafından belirlenen prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra başvuru sürecinde gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması, olumlu bir sonuç alabilmek için kritik bir adımdır. 

ÇİFT MAAŞ NASIL ALINIR?

SGK'nın yaptığı bilgilendirmede, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Emekli Sandığı Kanunu’nun “Dul ve Yetim Aylıkları” hükümlerine ilişkin uygulamalar detaylı bir şekilde anlatıldı. SGK'lı bir kişinin kaybı durumunda emekli maaşının, eş için yüzde 50’si, aylık alan yetimi bulunmayanların dul eşlerine yüzde 75’i oranında dulluk maaşı bağlanmaktadır.

Babasının ölüm tarihinde evli olmayan kız çocuklarına aylık bağlanmakta ve evlilik dolayısıyla aylığı kesilmiş olanlardan boşanan veya dul kalmaları halinde eski aylıkları yeniden bağlanmaktadır.

Bu müjdeli gelişmeden yararlanmak isteyen kadınlar için önemli olan, başvuru sürecini doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamlamak ve gereken belgeleri zamanında sunmaktır.

Bunu yapanlar çift maaş alabilecek! İşte başvuru şartları... ile ilgili etiketler SGK maaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.