Evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler, kredi kaç ay ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı?

Türkiye'de evlilik hazırlıkları yapan çiftler için kredi detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı'nın duyurduğu ve heyecanla beklenen "faizsiz evlilik kredisi"nin detayları netleşmeye başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere sağlanacak bu kredi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler, kredi kaç ay ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı? İşte evlilik kredisi ayrıntıları...

Evleneceklere faizsiz evlilik kredisi, bekleyen genç çiftler arasında büyük bir heyecanla karşılanıyor. Kredi başvuru şartları ve süreçleri hakkındaki detaylar kamuoyu tarafından ilgiyle beklenirken, bu kredinin genç çiftlere sağladığı ekonomik destekle ilgili gelişmeler merakla takip edilmeye başlandı. Peki, evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler, kredi kaç ay ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı? İşte detaylar...

Evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler, kredi kaç ay ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı?

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bakan Göktaş, evlilik kredisinin Meclis'e önümüzdeki günlerde sunulacağını ve yeni yıldan önce uygulamaya geçirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Bu bilgilere göre, evlilik kredisinin aralık ayı civarında başvuruları alınmaya başlayacak ve yeni evlenecek çiftlere sunulacak.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Evlilik kredisinden faydalanmak isteyen çiftlerin belirli kriterlere uymaları gerekecek. Bakan Göktaş, bu kriterleri şu şekilde açıkladı:

  • 18-27 yaş aralığında olmak (Ancak yaş kriteri Meclis'te görüşülecek)
  • Gelir kriteri
  • Belli suçlara karışmamış olma şartı
  • Deprem bölgesinde yaşamış olma koşulu

Krediden faydalanmak isteyenlerin bu kriterlere uymaları gerekecek. Bu şartların, kredinin hedef kitlesine doğrudan ulaşmasını sağlayacağı düşünülüyor.

EVLİLİK KREDİSİ KAÇ AY ÖDEMESİZ OLACAK?

Evlilik kredisi, 4 yıl vadeli olarak verilecek ve ilk 2 yıl geri ödemesiz olacak. En dikkat çeken özelliklerinden biri ise bu kredinin sıfır faizle sunulacak olması. Bu, evlilik hazırlıkları yapan çiftler için büyük bir finansal rahatlama sağlayacak.

Bakan Göktaş, evlilik kredisinin dağıtımına ilişkin olarak deprem bölgesi için bir pilot proje başlatılacağını açıkladı. Bu pilot proje daha sonra genişletilecek ve gençlerin ekonomik olarak desteklenmesi hedeflenecek.

Evlilik kredisi ne zaman verilecek, başvuru şartları neler, kredi kaç ay ödemesiz olacak, yaş sınırı olacak mı? ile ilgili etiketler kredi evlilik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.