"Darbeden önce Gülen’in yanına uğradı mı? Uğramadıysa neden 'Buraya gelmedi' denmiyor?"

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesinin muhabiri Ahmet Dönmez, verdiği röportajda FETÖ’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Adil Öksüz ile ilgili şüphelerini anlattı

15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün içerisinde de tartışmalar başladı. Bazı FETÖ mensupları, kendilerinin de özeleştiride bulunması gerektiğini söylerken bazıları ise “tartışmanın zamanı değil” diye sesleri bastırmaya çalıştı.

Odatv'nin haberine göre; FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesinin muhabiri Ahmet Dönmez, The Circle isimli internet sitesine verdiği röportajda FETÖ’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.

frfjkrgreg

“CEMAAT’İN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ADİL ÖKSÜZ’ÜN HAİN OLDUĞUNA İNANIYOR”

15 Temmuz’un kritik ismi Adil Öksüz’e değinen Dönmez FETÖ’cülerin Öksüz’e bakışıyla ilgili şunları kaydetti:

“Bugün Cemaat’in büyük bir bölümü Adil Öksüz’ün MİT’e angaje olduğuna, dolayısıyla hain olduğuna inanıyor. İnanmak da istiyor. Aksi takdirde 15 Temmuz’u açıklayamıyor. Fakat Öksüz’ü yakından tanıyan, yıllarca onunla arkadaşlık eden bir kısım önemli isimler de “Adil Hoca hayatta böyle bir şey yapmaz.” diyor. İnanmıyorlar. İnanmak istemiyorlar. ‘O halde 15 Temmuz’u nasıl izah ediyorsunuz?’ sorusunu sorduğunuzda ise bir cevap alamıyorsunuz. Bu yüzden de pek konuşmamayı yeğliyorlar.

Fakat Sayın Gülen, France 24 kanalına verdiği röportajda, Öksüz’ün MİT ajanı olabileceğini söyledi. Darbe girişiminden tam bir yıl sonra. Ta en baştan beri neden bu konuda net bir tavır takınılmıyor? Neden sorulara cevap verilmiyor?

Halbuki bana kalırsa ilk düğme yanlış iliklendi. Hocaefendi’nin ‘İçimizden birileri katılmışsa Hizmet’e ihanet etmiştir’ çıkışı havada bırakılmamalıydı. En başta cemaatin kendisi bir iç soruşturma başlatıp olayın fotoğrafını çekmeli ve A’dan Z’ye bütün failleri ifşa ederek yollarını ayırmalıydı. Fakat bu yapılamadı. Çünkü içeride bir yumuşak karın vardı.

‘Cemaat, TSK içinde örgütlenebilir mi örgütlenemez mi’ tartışmasına girmeksizin burada bazı sorular yönelteceğim: Adil Öksüz, hava kuvvetleri imamı olarak biliniyor. Hayır. Aslında 2015 yılında bütün TSK’nın imamı haline getirildi. Bu cemaat içi atamayı kim yaptı? Öksüz’ün önünü açanlar kimler? Öksüz’le birlikte bütün alt kadroyu kim şekillendirdi? 15 Temmuz’dan önce Öksüz için kim mıntıka temizliği yaptı? Öksüz’e engel olabilecek, bu darbe girişimine müsaade etmeyecek, oyunu bozabilecek, tuzağı fark edebilecek kişiler nasıl tasfiye edildi? İçeride bir uzantı var. Bunlar organize bir şekilde hareket ediyor. 15 Temmuz’dan önce içeride bir ayıklama yaptılar. Bu işi engelleyebilme potansiyeli olanları tasfiye ettiler. Ondan sonra planı icra ettiler. Sözlerinden çıkmayacak kişilerle.”

“UĞRADIYSA NE KONUŞULMUŞTUR”

Adil Öksüz’le ilgili sorularını dile getiren Ahmet Dönmez “Öksüz darbeden 4 gün önce ABD’ye geldiğinde Gülen’in yanına uğramış mıdır? Uğramadıysa neden ‘Buraya gelmedi. Bu bir iftiradır’ denmiyor? Uğradıysa ne konuşulmuştur? Adil Öksüz MİT tarafından angaje edildiyse bu ne zaman olmuştur? Bu ilişki nasıl başlamıştır? Hiç fark edilmiş midir? “Yukarılara” hiç uyarı yapılmış mıdır? Eğer fark edilemediyse 15 Temmuz’dan sonra nasıl bu bilgiye sahip olunmuştur? Nasıl ve ne zaman tespit edilmiştir? Bu bir kanaat veya yorum mudur yoksa somut bir bilgiye mi dayanmaktadır? Somut bilgi ise neden yüksek sesle anlatılmıyor?” dedi.

"Darbeden önce Gülen’in yanına uğradı mı? Uğramadıysa neden 'Buraya gelmedi' denmiyor?" ile ilgili etiketler Adil Öksüz FETÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Fenerbahçe taraftarı öfkeli! Ali Koç'un posterine bıçakla saldırı anı kamerada!

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 38.haftasında İstanbulspor’u 6-0 yenmesine karşın Galatasaray, Konyaspor’u yenince sezonu 2.sırada tamamladı. Maçın ardından kaybedilen şampiyonluk sonrası bazı taraftarlar çılgına döndü. Bir taraftar, Ali Koç’un seçim posterine bıçakla saldırdı.