Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemenin detayları belli oldu! Uyutma nasıl olacak? AK Parti açıkladı...

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, kamuoyunda tartışma konusu olan başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi. Güler, saldırganlığı devam eden ve kuduz riski olan hayvanların uyutulacağını söyledi.

Sokak hayvanlarıyla ilgili henüz taslak durumunda olan düzenleme kamuoyunda farklı tartışmalara neden olurken AK Parti'den yeni bir açıklama geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, saldırgan olan ve kuduz tehlikesi bulunan hayvanların uyutulacağını söyledi.

"KUDUZ TEHLİKESİ OLAN UYUTULACAK"

Kanal 7'deki canlı yayınına konuk olan Güler, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmanın henüz tamamlanmadığını belirterek özellikle "uyutma" seçeneğiyle ilgili çıkan tartışmalara yanıt verdi.

Düzenlemenin, sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve barınaklarda korunmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Güler, "En sonunda saldırgan, kuduz tehlikesi taşıyan hayvanları da uyutmak. Bunların aşama aşama desteklenmesi gerekiyor." dedi.

"BARINAK DIŞINDAKİ HAYVANLARDA CİDDİ KUDUZ TEHLİKESİ VAR"

Mevcut barınakların, orman alanlarında yapıldığını belirten Güler, "Bu barınaklarda kalmayan, orman alanlarda yaşayan hayvanlarda ciddi bir kuduz tehlikesi oluşmuştur. Bu hayvanların yaşam alanlarını tehlikeye sokuyor. Burada hayvan satışının sıkı denetiminin oluşturulması ve önlem alınamayacak hayvanların uyutulması konusunda çalışma yürütülüyor." şeklinde konuştu.

"10-15 GÜN İÇİNDE DÜZENLEMEYİ PAYLAŞACAĞIZ"

Güler, önümüzdeki günlerde muhalefet partilerini ziyaret edeceğini belirterek görüşmelerin sonrasında düzenlemeyle ilgili çalışmalar yapacaklarını belirtti ve "10-15 gün içerisinde düzenlemeyi paylaşacağız." dedi.

Başıboş köpeklerle ilgili düzenlemenin detayları belli oldu! Uyutma nasıl olacak? AK Parti açıkladı... ile ilgili etiketler AK Parti köpek Köpek saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.