İran bu iddia ile çalkalanıyor! Reisi'nin öldüğü helikopterin koordinatını ABD verdi, PKK/PYD füze ile vurdu

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopterinin stinger füzesiyle vurulduğu iddia edildi. Irak ve Suriye medyasında paylaşılan bu iddialara göre, Reisi’nin helikopterinin güzergah navigasyon bilgisi, Kuzey Suriye’deki ABD üssünden verildi. Helikopter Tebriz dağlık kesimine geldiğinde ise 6 PKK/PYD militanının kullandığı füze ateşlenerek suikast gerçekleştirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazası iddiaları devam ediyor.

PUTİN VE LUKAŞENKO SABOTAJ İDDİALARINI AÇIK AÇIK KONUŞTU

İran’da meydana gelen helikopterin düşmesi ile ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Putin, ''Heyetteki diğer iki helikopter Rus helikopterleri olduğu için, aynı rotada aynı şartlarda,olmasına rağmen sorun çıkmadı.” demişti. Yine Belarus lideri Lukaşenko’da konuşmasında ''Bir başkan olarak değil,bir kişi olarak buna ABD'nin iğrenç tutumunun yol açtığını söyleyeceğim. Esas olarak yaptırımlardan bahsediyorum. Bu pisliklerin insan taşıyan gemilere, uçaklara, helikopterlere vb.yaptırım uygulama hakları yoktu.” şeklinde konuşmuştu.

İRAN AÇIKTAN KONUŞULMAYAN SUİKAST İDDİALARINA SESSİZ

Öte yandan kısa adı İRNA olan İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı, Reisi’yi taşıyan helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğünü açıklamıştı. Ancak helikopterdeki sorunların nedenini açıklamaması dikkati çekmişti. Uluslararası tarafsız gözlemciler de helikopter kazası için ''İran devleti zayıflık göstermeme adına helikopterin düşme nedenini sabotaj olsa bile kaza sebebi üzerinde durmaya devam edecek. Çünkü bunun açıklanması durumunda suikastı yapan ülkeye savaş ilan etmesi gerekir ki, İran bu yola girmeyecektir.” diye görüş belirtmişti. Tüm bu gelişmelerin ardından,dünyayı şaşkına çeviren ve endişelendiren helikopter kazası ile ilgili başka iddiaların Irak ile Suriye medyasında paylaşıldığı ifade edildi. Bu iddialara göre, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberinde bulunanların olduğu helikopterin bir stinger füzesiyle vurulduğu iddia edildi.

HELİKOPTERİN KOORDİNATINI ABD VERDİ, PKK/PYD TERÖRİSTLERİ FÜZE İLE VURDU

Rusya lideri Putin ve Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko’nun açıklamalarından sonra İran’da gizliden gizliye konuşulan bu iddialara göre ,Reisi’nin helikopterinin güzergah navigasyon bilgisi Kuzey Suriye’de ki ABD üssünden verildi. Reisi ile beraberindekileri taşıyan helikopter, Tebriz dağlık kesimine geldiğinde ise özel eğitimli 6 PKK/PYD militanının kullandığı füze ateşlenerek suikast gerçekleştirildi.

İran bu iddia ile çalkalanıyor! Reisi'nin öldüğü helikopterin koordinatını ABD verdi, PKK/PYD füze ile vurdu ile ilgili etiketler İbrahim Reisi ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Sahibinden kaçan kurbanlık hayvan çatıya çıktı! Çıktığı damdan düşen hayvan kameraya böyle yansıdı

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde kurban kesimi için hazırlanan büyükbaş hayvan, sahibinin elinden kaçarak çatıya çıktı. Çıktığı damdan düşen hayvanın güçlükle yakalandığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.