Cardano nedir? ADA Nasıl alınır?

Kripto para piyasası ile ilgili araştırmalar her geçen gün hız kesmeden devam ediyor. Bu konuda, en çok araştırılan kripto paralar arasında ise Cardano yer alıyor. Peki, Cardano nedir? Nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Cardano, akıllı sözleşmeler için halka açık bir blockchain platformu çalıştırmayı amaçlayan bir kripto para birimi ağı olarak bilinmektedir. Bu çerçevede, kripto para piyasasıyla ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ederken Cardano hakkındaki detaylar ve nasıl alınabileceği merak ediliyor. Peki, Cardano nedir? Nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

Cardano nedir? ADA Nasıl alınır?

CARDANO (ADA) NEDİR?

Cardano, akıllı sözleşmeler için halka açık bir blockchain platformu çalıştırmayı amaçlayan bir kripto para birimi ağı ve açık kaynaklı bir projedir. Cardano'nun dahili kripto para birimine ADA denir. Projenin gelişimi Zug, İsviçre merkezli Cardano Vakfı tarafından denetlenmektedir.

Platform, 2015 yılında geliştirilmeye başladı ve 2017 yılında Ethereum ve BitShares'in kurucularından Charles Hoskinson tarafından başlatıldı. Platform adını Gerolamo Cardano'dan ve kripto para birimiyse adını Ada Lovelace'dan almıştır.

Cardano, akademisyen ve mühendislerden oluşan bir ekip tarafından geliştirilmiş ve tasarlanmıştır.

Cardano, kripto para göndermek ve almak için kullanılabilecek ADA kripto sistemine sahip bir platformdur. Bu kripto para, paranın geleceğini temsil eder ve kriptografi ile güvenli olması garanti edilen hızlı, doğrudan transferleri mümkün kılar.

Cardano yalnızca bir kripto para birimi değildir, her gün dünyadaki bireyler, kuruluşlar ve hükümetler tarafından kullanılan finansal uygulamaları yürütebilecek teknolojik bir platformdur. Platform, sistemde daha kolay güncelleme yapabilme ve yumuşak çatallanmalarla yükseltme yapılabilmesini kolaylaştıracak bloklar halinde inşa edilmiştir. ADA'yı yönetecek olan temel katmanının tamamlanmasının ardından, akıllı sözleşmeleri, ileride yapılacak ticaret ve işleri destekleyecek dijital yasal anlaşmaları ele almak için ayrı bir hesaplama katmanı yaratılacaktır. Cardano, herhangi bir merkezi olmayan fakat bunun yerine bir blok zincir üzerinde çalışan merkezi olmayan uygulamaları veya dapps (kullanıcıları ve tedarikçileri direkt olarak birbirine bağlayan sistem) hizmetlerini de yürütecektir.

Cardano'nun sunduğu yenilik, kullanıcıların ihtiyaçlarını düzenleyicilerin talepleriyle dengeleyecek ve mahremiyeti düzenleme ile birleştirecek şekilde olmasıdır. Cardano'nun vizyonu, yeni düzenlenmiş bilgi işlem tarzının, herkese adil finansal hizmetlere açık erişim sağlayarak daha fazla finansal katılımı sağlayacağıdır.

Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson'dur. Blockchain geliştiricisi ve Blockchain'de birden fazla kilit projede ortak kuruculuk yapan isimlerin başında gelmektedir. Charles, Cardano'nun yanı sıra, Ethereum ve Ethereum Classic'in de kurucuları arasındadır.

CARDANO (ADA) NASIL ALINIR?

Cardano saatın almak için öncelikle güvenilir bir kripto para borsalarına üye olmak gerekiyor. Üyelik işleminden sonra EFT ve havale yöntemi yaparal kripto para bosalarında cardano alıp satma işlemi yapılıyor.

 

 

Cardano nedir? ADA Nasıl alınır? ile ilgili etiketler cardano coin
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.