Band Protokol nedir? BAND Coin nasıl alınır?

Son dönemin en popüler konularından biri olan kripto paralar ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Kripto paralar ile ilgili araştırma yapan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında ise Band Protokol yer alıyor. Peki, Band Protokol nedir? BAND Coin nasıl alınır? Ayrıntılar haberimizde...

Band Protocol (BAND), verileri blok zinciri uygulamalarına taşıyarak bilgi alışverişini mümkün kılmayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Son dönemlerde kripto paralar ile ilgili arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yer alan Band Protocol'ün ne olduğu ve nasıl alındığı merak ediliyor. Peki, Band Protokol nedir? BAND Coin nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

Band Protokol nedir? BAND Coin nasıl alınır?

BAND PROTOCOL NEDİR?

2017 yılında kurulan Band Protocol, gerçek dünya ile alakalı verilerin Blok zincirine taşımayı ve bunların ticaretini mümkün kılmayı amaçlayan bir Blockchain projesidir. Proje, merkeziyetsiz bir protokol olarak çalışır. BandChain blok zinciri, oracle ağ modelini kullanır. Oracle düğümleri, veri işleme işlevinin yanı sıra, doğrulayıcı görevi de görür. Protokol gerçek dünyada karşılığı olan datalar için bir veri tabanı ve pazar yeri gibi çalışarak kurumsal yatırımcıları kendine çekmeyi amaçlamaktadır. Proje, BAND coin isimli bir yerel kripto para birimine sahiptir. BAND, protokol içerisinde çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkmaktadır.

Bahsi geçen veriler hava durumu, fiyat hareketi, maç sonuçları gibi bilgileri içerebilir. Kullanıcılar, bu verileri, Blockchain üzerindeki merkeziyetsiz uygulamalara aktarabilir ve yeni kullanım senaryoları oluşturmak için kullanabilir. Kullanıcılar, BandChain ağı üzerinde verileri diğer Blockchain ağlarına aktarabilmektedir. Çapraz blok zinciri entegrasyonu sunan proje, oldukça basit bir arayüze sahip akıllı sözleşme entegrasyonu da sunmaktadır. BandChain, büyük ve küresel birçok şirket tarafından desteklenmektedir. Projeye yatırım yapan şirketler arasında Binance ve Spartan Group öne çıkmaktadır.

BAND PROTOCOL NASIL ALINIR?

BAND coin, Band Protocol ve BandChain’in yerel kripto para birimidir. Başlangıçta Ethereum Blockchain üzerinde oluşturulan token, daha sonra Cosmos’a ve en sonunda protokolün kendi ağı olan BandChain’e taşınmıştır. Tokenin Ethereum, Binance Smart Chain, xDai ve Fantom blok zincirleri üzerinde oluşturulmuş versiyonları da bulunur. BAND, protokol üzerindeki çeşitli kullanım durumlarıyla öne çıkar.

 

Band Protokol nedir? BAND Coin nasıl alınır? ile ilgili etiketler kripto BAND band protocol
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.