Azmi Karamahmutoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adayı olduğunu duyurdu. Bu duyurunun ardından Azmi Karamahmutoğlu'nun kim olduğu merak ediliyor. Peki, Azmi Karamahmutoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? İşte, Azmi Karamahmutoğlu'nun hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkan adaylığını resmi olarak açıkladı. Bu açıklamanın ardından kamuoyu, Karamahmutoğlu'nun kimliği ve kariyeri hakkında bilgi edinmeye başladı. Azmi Karamahmutoğlu'nun doğum yeri, yaş, eğitim durumu ve geçmişte üstlendiği görevler merak konusu oldu. İşte, Azmi Karamahmutoğlu'nun hayatına dair merak edilenler...

Azmi Karamahmutoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu?

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

Azmi Karamahmutoğlu, 1958 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğdu. Eğitimine Erzurum'da başlayan Karamahmutoğlu, daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim aldı ve 1980 yılında mezun oldu.

MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Karamahmutoğlu, 1997 yılında bu görevi Mustafa Hakan Ünser'e devretti. Türkeş'in ölümünün ardından 1997'de yapılan MHP Kongresi'nde Tuğrul Türkeş'e destek veren Karamahmutoğlu, kongre sırasında diğer adaylar çekildiğinde sahneye çıkarak protesto etmiş ve kongrenin ertelenmesine neden olan olaylara karışmıştı.

Ayrıca KKTC'de Ülkü Ocakları'nın teşkilatlanma çalışmalarına öncülük eden Karamahmutoğlu, 1991 yılında MHP'den Ankara Milletvekili seçildi ve 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999 yılında ikinci kez MHP'nin Ankara Milletvekili olarak TBMM'de görev aldı.

Azmi Karamahmutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğine geldikten sonra partide görev almamış ve 2017 referandumunda "Hayır" çağrısı yapmıştı. Ayrıca 14 Mayıs seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaparak, Kılıçdaroğlu'nun Ülkücü ve milliyetçi kanaat önderleriyle buluşmasına aracılık etmişti.

Azmi Karamahmutoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, ne mezunu, hangi görevlerde bulundu? ile ilgili etiketler Zafer Partisi Azmi Karamahmutoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.